Slik utfører du energi ved hjelp av magneter

 

1.

Test en skrutrekker for å sikre at metalldelen er magnetiserbar ved å se om en kjøkkenmagnet holder seg til den.

2.

Skrape isolasjonsplasten av enden av to lange (minst en fot hver) isolerte ledninger. Ingen spesielle verktøy er nødvendig. Saks eller kniv vil gjøre.

3.

Fest de to ledningene flere ganger rundt metalldelen av skrutrekker. Ledningene kan overlappe seg og hverandre.

4. La nok av endene være fri for å feste endenes ender til de to kontaktene til en lyspære. (De to kontaktene er metallspissen og skruetrådene.) De andre trådens ender festes til de nakne enden av en lyskabel (den motsatte enden av kontakten). Pass på at ledningen ikke er blitt tilkoblet en stikkontakt.

5.

Dekker ledningskontaktene på pæren ved hjelp av elektrisk tape, så du må ikke holde den på plass når strømmen slås på.

6.

Sett inn ledningens stikkontakt i en stikkontakt, og pæren skal slå på. Til tross for at de to ledningene 'ikke er elektrisk tilkoblet, fører skrutrekkermetallet den elektriske energien til videregående kretsen.

Tips og advarsler

  • Magneten kan ikke skape en EMF i sekundæret, med mindre det er et eget felt som varierer. Det er derfor den primære ' s nåværende må være vekslende. Ellers vil den sekundære oppleve ingen EMF bortsett fra en innledende kraft når primærens nåværende starter.
  • Du kan være bedre å koble til en spenningsspenning, mer som 12V vekselstrøm i stedet for 110V kommer ut av stikkontakten. Lab-utstyrselskaper selger slike transformatorer, eller du kan få en ut av en reddet radio. For detaljer om hvordan du gjør dette, samt hvordan du setter inn en sikringssikring i kretsen, se All Om kretskoblinger i ressursdelen nedenfor.
  • Du kan utføre elektrisk energi med en magnet ved hjelp av en transformator mellom to vekslende strømmer. Du kan kjøpe en transformator, eller lage en selv. Transformatoren leder strømstrømssvingningene i den primære vekselstrømmen til en annen krets som ellers har ingen strøm i det hele tatt. Det gjør dette ved å la primæren sette opp et magnetfelt i transformatoren, som igjen skaper en elektromotorisk kraft (EMF) i sekundæret. Transformatoren er derfor ikke en permanent magnet, men i stedet blir den midlertidig magnetisert.