Elektriske mekaniske komponenter

  Elektriske Mekaniske komponenter er komponenter som utfører en mekanisk oppgave når de aktiveres av elektrisitet. Mekanisk i denne sammenheng betyr at komponentene fører til at en bevegelse skjer. Bevegelsen kan være en lineær frem og tilbake bevegelse, eller den kan være sirkulær. Disse enhetene opererer ved å utnytte magnetfelter produsert av trådspoler. Elektriske mekaniske komponenter kalles riktig elektromekaniske komponenter eller enheter.

Solenoider

Solenoider er en lineær bevegelseskomponent. En ledningspiral omgir løst en ende av en stålstang som holdes på plass av fjærer. Når elektrisitet passerer gjennom spolen, tiltrekker magnetfeltet som produseres av spolen stålstangen, trekker den videre inn i spolen, og gir bevegelse i en retning. Når den elektriske strømmen er fjernet, trekker fjæren stangen tilbake til sin opprinnelige posisjon, og gir bevegelse i den andre retningen. Anvendelser av solenoider inkluderer å engasjere startmotoren til en bil- og gong-type dørklokkel.

Reléer

Reléer benytter en bryter og en solenoid for å skape en elektrisk betjent bryter. Når strømmen påføres solenoiden, åpner eller lukker solenoiden bryteren. Når strømmen er fjernet fra solenoiden, flyttes bryteren tilbake til sin opprinnelige posisjon. Dette gjør at solenoiden er nyttig for styring av kretser som må slås på og av ofte på presise tider, for eksempel å kontrollere automatisert industrimaskiner eller bruke lav spenning for å kontrollere driften av en høyspentkrets.

Motorer

Motorer Vri magnetfelt i sirkelbevegelse. I en enkel motor omgir en spiralspole en magnet. Når en strøm blir påført spolen, blir det oppnådde magnetfelt tiltrukket av magnetens magnetfelt og slår spolen i et forsøk på å justere motsatte magnetfeltene. Momentum snur spolen forbi justeringspunktet og spolen fortsetter å snu uendelig til strømmen er stengt. I praktiske motorapplikasjoner brukes både tiltrengning og avstøtning av motstridende og lik magnetfelter for å gi kraft til motoren.