Hva er metylpropylparaben?

 

Identifikasjon

Parabener er teknisk kjent som estere av para-hydroksybenzosyre. De utvikler seg fra en organisk syre og en alkohol. Selv om parabener forekommer i naturen, produseres alle kommersielt brukte parabener syntetisk.

Funksjon

US Food and Drug Administration (FDA) tillater visse konserveringsmidler for å forhindre mikrobiell vekst og bevare produktets integritet i kosmetikk, medisiner og mat. h2> Sikkerhet FDA utpeker både metylparaben og propylparaben som generelt anerkjent som sikkert (GRAS) for tilsetningsstoffer.

Mat

Du finner disse konserveringsmidlene oppført på etiketter av frokostblandinger, bakervarer, sjokolade og kakao produkter, drikkevarer og mer. Materialene er tilsatt for å hindre ødeleggelse.

Kosmetikk

Metylparaben og propylparaben er også inkludert i sjampo, balsam, fuktighetskrem, barberingsgeler, sprøytebrannløsninger, deodoranter og antiperspiranter, tannkrem og andre produkter. Parabener er en klassifisering av kjemikalier som ofte brukes som konserveringsmidler av matvarekvalitet. Metyl og propyl er prefikser som utpeker to typer parabener som vanligvis brukes til disse formålene. Metylparaben er identifisert som E218 og propylparaben som E216.