Hvordan koble et potensialmåler

 

Koble til potensent som volumkontroll

1.

Løs en ledning mellom utgangssignalet til kretsen og terminal '3' på potten. For eksempel vil utgangstråden til en gitaroppsamling bli loddet til denne terminalen.

2.

Løs en ledning mellom potensiometerets midterkontakt og inngangen på kretsen. I eksemplet på en gitarvolumkontroll vil denne ledningen bli sendt til en velgbryter og deretter utgangsstikket.

3.

Bøy klemmen '1' tilbake mot kroppen av potten, og loddet det på plass. Dette skaper et grunnlag som gjør at volumkontrollen kan kutte av alt signal når det blir '0'.

4.

Løs et stykke ledning mellom potensiometerets kropp og kretsen

Koble til potensial som en variabel motstand

1.

Løs en ledning mellom utgangssignalet fra kretsen til terminal '3. 'Tilkoblingen skal kobles i serie med den delen av kretsen du ønsker potten skal virke på.

2.

Klipp et kort stykke ledning og strip 1/4 tommer isolasjon fra hver ende.

3. Løs det korte stykket ledning mellom terminaler '2' og '1'.

4.

p>

Løsne en ledning fra klemmen '1' til kretsen. I likhet med ledninger for klemme '3', bør denne tilkoblingen være i serie, og fullføre kretsen du tok inngangssignalet fra.

Tips og advarsler

Løs et stykke ledning mellom potensiometerets kropp og kretsens hovedsignal.

  • Brukes som volumkontroll, hvis en buzz eller hum er produsert, potten er ikke jordet riktig. Sørg for at jordledningen fra pottens chassis kobles i serie med andre grunner for å unngå å skape en jordsløyfe.
  • Arbeid i et godt ventilert område for å unngå å inhale dampene som produseres ved lodding.
  • Potentiometeret (potten) er en elektro-mekanisk komponent som finnes i mange elektriske applikasjoner. I stereoanlegg, elektriske gitarer og forsterkere blir potten vanligvis brukt som volumkontroll. Potter er også ofte koblet til som en variabel motstand, som finnes i lysbryterens lysdempere eller temperaturreguleringen på ovnen. Knottens bevegelse dreier en aksel som fysisk beveger en 'visker' over en motstandskrets, og endrer motstanden når den går. Ethvert inngang er matet gjennom denne motstanden, og utganger på en av de andre terminalene. Når man ser på terminaler med stikkontakten stående, henvises de fra venstre til høyre som '1,' '2' (eller midtklemmen) og '3.'