Hvordan lage Goldenrod Paper

 

1.

Kok 2 kopper vann i en gryte og fjern fra varmen. La avkjøles i fem minutter og tilsett 4 ss. gurkemeie. Gurkemeie er et lyst gult krydder som brukes i indisk matlaging og tilgjengelig på din lokale matbutikk. Rør gurkemeie i vannet til vannet blir gul. Gurkemeie vil ikke oppløse.

2.

Hell gurkemeieoppløsningen i plastrøret og legg et stykke papir på toppen av løsningen. Poke den inn i væsken med en skje eller fingrene, selv om det vil flekke huden din. Bruk vanlig datapapir eller kaffefilter. Begge vil absorbere løsningen godt.

3.

Fjern papiret fra gurkemeieoppløsningen og legg det på en pute av papirhåndklær for å tørke. Når det tørker, vil overflødig gurkemeiepulver tørke og begynne å flake av. Tapp alt overskuddspulver tilbake i karet ved å holde papiret opp og tapp det lett med fingrene eller en skje.

4. Bland to løsninger; en av to deler vann til en del ammoniakk og en annen av like deler bagepulver og vann. Dip en bomullspinne i hver og trekk på gullpapiret. Den skal bli rød, deretter tilbake til gul som ammoniakken tørker. Drypp eddik på natronelinjene for å skru dem igjen gullig.

Vitenskapslærere bruker ofte gyldenpapir i klasserommet for å trekke elevers interesse. Dette gyldengule papiret blir dyprødt når det kommer i kontakt med natron eller ammoniakk. Hør eddik på papiret og den blir gul igjen. Goldenrod papir behandles med fargestoffer som reagere på de grunnleggende kjemikaliene i ammoniakk og natron og syrer i eddik, ligner på litmuspapir.

Goldenrod papir produseres ikke lenger, men du kan selv gjøre det hjemme eller i klasserommet. dette papiret kan bli et vitenskapsprosjekt for elevene dine eller en pedagogisk regntidsaktivitet. Du trenger bare noen få husholdningsartikler og et klart rom for å jobbe.