Hvordan lage et lerret for maling

 

1.

Forbered et arbeidsområde ved å legge ned duggduker eller aviser på et bord, eller stå på det røde lerretet, som kan være fremstilt av tettsittede bomulls- eller lintråder, på et staffel til Gjør jobben.

2.

Rist gesso grundig for å være sikker på at det ikke er noen separasjon av innholdet, og hell om en kopp primeren i en kopp eller et glass for litt vann. Les instruksjoner om gesso du har kjøpt for gesso-til-vann-blandingsanbefalinger. Hvis du ikke finner noen, begrenser blandingen til ikke mer enn en del vann til to deler gesso. Bland med en plastskje til gessoen er tynnet til riktig konsistens.

3. Damp din gesso børste i et glass vann for å myke børstene, og deretter metning børsten med primeren, vær forsiktig med å bruke agenten på lerretet jevnt slik at det ikke er noen klumper eller grove flekker.

4.

Hold deg til en børsteretning mens du strekker opp lerretet. Fortsett å fjerne overflødig gesso fra børsten mens du går for å holde strekkene konsistente. Ikke stopp på lerretskantene. Gesso brukes til å forsegle og beskytte overflaten, så dekk også på lærredets sider.

5.

Sørg for hver tomme av lerretet er jevnt dekket med gesso, men arbeid raskt for å unngå at et område på lerretet absorberer agenten mens resten forblir fuktig.

6.

Tillat lerretet å tørk i minst en time. Mens du venter, rengjør gesso børster med såpe og vann, slik at ingen av agenten blir etterlatt for å svekke børstene. Hvis gesso får lov til å tørke, vil du ikke kunne bruke børsten igjen.

7.

Bruk et ark med ultrafint sandpapir for å forbedre overflaten. fingrene vil være i stand til å fortelle når hele lerretet er glatt til berøring. Tørk bort tørket gesso-rester med en myk klut eller pensel.

8. Legg til et andre lag av gesso ved å gjenta trinn tre til fem. Denne gangen, bruk børsten til å legge ned slag i motsatt retning. Noen artister liker å gjenta dette trinnet en tredje gang for å oppnå tekstur og nivå av beskyttelse de søker.

Tips og advarsler

  • Hvis du starter fra bunnen av, må du strekke lerretet over fire strekkstenger før du kan prime det fordi gessoen tørker hardt og fryser formen på lerretet. Eksperimenter med den gammeldags metoden for å forberede et lerret hvis du har tid og interesse. Dette krever påføring av liming for å forsegle lerretet etterfulgt av en applikasjon av dyrlim. Deretter legges et lag av gesso (laget av blanding av olje, kritt og et bindemiddel som lim) ned som ovenfor.
  • Store mestere som Vermeer, Botticelli og Rembrandt behandlet deres maleri materialer og forsyninger med ærbødighet fordi råvarer som trengs for å lage maling, børster og lerret var så vanskelig å skaffe. En av måtene de gjorde for å sikre sin arv av kunstverk, stod, at tiden var å forsegle klutens lerret overflater med en primer kalt gesso. For å styrke lerretet ditt så det vil stå opp til lag med oljer og løsemidler, følg de enkle instruksjonene i denne artikkelen før du starter ditt første eller neste maleri. Priming er fortsatt den eneste måten å sikre at kunst forblir uberørt i flere tiår framover, og arbeidet fortjener ikke mindre.