Hvordan ta bilder i lavt lys der ingen blits er tillatt

 

1.

Juster ISO-innstillingen på kameraet. Hastigheten til et kamera er vurdert av ISO-tall som 100, 400, opp til så høyt som 3200. Jo høyere tallet, jo mer følsomt det er å lyse. Øk dette nummeret etter behov. Høyere ISO-innstillinger gir ekstra støy eller kornighet til bildene dine. Bruk øker sparsomt. Med opptak i RAW-format kan du justere bildene etterpå med mindre innvirkning på utseendet.

2.

Juster lukkerhastigheten til kameraet. Lukkerhastigheten styrer hvor lenge lukkeren holdes åpen, noe som gir mer lys. Jo større tallet, jo lavere hastighet. Spill litt med dette, du vil merke at langsommere hastigheter kan føre til uskarpe bilder ved svært lave hastigheter. Dette kan også ta en veldig stabil hånd.

3.

Juster f-stop av kameraet. F-stop er en betegnelse som indikerer størrelsen på blenderåpningen. Et mindre antall som F2.8 er en stor åpning (mer lys inn) og et stort antall som F16 er en relativt liten åpning (mindre lys inn).

Tips og advarsler

  • Hvis du tar digitale bilder, kan du senere justere bildet ved hjelp av programvare som Photoshop, Paintshop eller gratis programmer som GIMP eller Picasa.
  • Å prøve å ta bilder på steder med dårlig belysning er svært utfordrende. I tillegg tillater mange tilfeller - som i et treningsstudio - ikke bruk av blits.

    Det er noen triks for å få bedre bilder i denne situasjonen.