Slik fotograferer du mikrofilm

 

1.

Få en lysbildes kopimaskin som passer til stripfilm. Disse er vanligvis bælgen vedlegg for enkelt-objektiv refleks kameraer. Ikke prøv å bruke en skyvekopieringsmaskin som er utformet bare for monterte lysbilder. Det vil ikke virke, og det kan skade mikrofilmen. Å finne en stripe-film-kopimaskin vil vanligvis bety å søke på fotobutikker eller på nettet.

2.

Still inn digitalkameraet ' s oppløsning til maksimum. I de fleste tilfeller for speilreflekskameraer betyr dette RAW-innstillingen. Dette gir deg mer kontroll over eksponeringen og beholder mer data som skal brukes når du åpner bildefilen i Photoshop eller en annen programvarepakke for programvarehåndtering. Hvis du bruker et filmkamera, bruk film med høy oppløsning. Hvis du kan få det, kan du prøve å kopiere film.

3.

Fotograf direkte fra en mikrofilmleser. Dette er ikke så presis som en lysbildes kopimaskin, men hvis du har nok lys, vil det fungere. Sentrer bildet på skjermen, gjør fokuset så skarpt som mulig, og fotograf skjermen uten blits. Siden skjermen er bakgrunnsbelyst, vil den gi litt lys for selve bildet.

4.

Bruk en mikrofilmskanner. Selv om disse er dyre --- i $5000-serien og oppe --- er de den beste måten å få digitale bilder fra mikrofilm. De fungerer som mikrofilmvisere, bortsett fra at de kobles til en datamaskin via en USB-port og kan skanne rammer fra mikrofilmen direkte til digitale filer. Noen større biblioteker og universitetsbibliotek har mikrofilmskannere til offentlig bruk.

5.

Bruk din vanlige skanner. De fleste hjemmeskannere gir skanning med høy oppløsning, så bruk det høyeste du kan for å få alle detaljer ut av mikrofilmrammen. Den vanskeligste delen her er å holde mikrofilmen flatt på skanneoverflaten. Hvis du ikke trenger for mange rammer fotografert, vil denne metoden fungere.

Mikrofilm har gjort det mulig gjennom årene å komprimere og bevare et mangfold av historier som ellers ville gå tapt. Aviser, spesielt, har alltid blitt trykt på den billigste og dermed det verste papiret som er tilgjengelig. Ved å fotografere sidene, har aviser, som er en daglig historie av en region, blitt bevart. Det er ikke lett å fotografere denne mikrofilmen, men det kan gjøres.