Slik gjenoppretter du en oljemaleri

 

1.

Forbered et passende arbeidsrom med en stor nok overflate for å holde maleriet helt oppe med rom igjen på alle sider. Overflaten skal være helt jevn og stiv med en polstret topp laget av solid polyuretanskum for å beskytte rammen og male selv.

Plasser maleriet med forsiden ned og fjern så mye støv som mulig fra baksiden av rammen og maleri. Dette kan oppnås ved å bruke et vakuum holdt over maleriet for ikke å forårsake skade. Du kan forsiktig løsne noen kaket på områder med en liten sløv kniv.

3.

Fjern rammen fra maleriet. Fjern eventuelle negler fra rammen, og vær forsiktig for å unngå å sette unødig press på rammen. Ved bruk av tanger må du bruke et flatt stykke metall for å få løftestang i stedet for å sette press på selve kunstverket. Mål og merk posisjonen til neglene på en mal, slik at de kan bli gjenopprettet nøyaktig når kunsten er reframed.

4.

Rengjør mugg fra maleriet med en natriumhypokloridløsning . Dette kjemiske agenset kan kjøpes fra enhver boligforbedringsbutikk og mange supermarkeder. Sjekk produktets etikett for å forsikre deg om at det ikke finnes andre kjemikalier i løsningen. Bruk en bomullsbukk dyppet i agenten for å forsiktig gni milde områder. Pause ofte for å sjekke om farge på bomullskulen som vil indikere fjerning av fargene. Sørg for å ta en ren bomullsbukk dyppet i renset vann for å fjerne natriumhypokloridet etter rengjøring.

5. Stryk flere dråper sitronsaft på en nykrydd løkhalvdel. Bruk løket til å rengjøre malinget ditt forsiktig ved å pusse det på tvers av maleriet med lysslag. Fjern et tynt stykke løk hver gang det begynner å tørke og sett på igjen noen få dråper sitronsaft. Følg 'løkrengjøring' med en mild vask fra en fuktet svamp (husk å bruke renset vann).

6. Fortsett med en tyngre rengjøring hvis smuss forblir. Ta en klype av natriumkarbonat (sjekk for dette stoffet i en hjemmebruk eller hobbybutikk) og oppløs det i 12 gram varmt vann. Dyp en bomullsboll i løsningen og bruk den til å forsiktig gi det til maleriet. Test et veldig lite område for effektivitet og for å sikre at maleriet ikke blir skadet. Hvis alt er bra, kan du fortsette å rengjøre med bomullet ved hjelp av en sirkelbevegelse på små områder om gangen. Som alltid, tørk med en fuktig svamp etter denne behandlingen.

7.

Fjern lakklaget fra maleriet når det trengs for detaljert rengjøring. Bare fjern lakk hvis du ikke er fornøyd med malingenes utseende etter din andre rengjøring. Forbered to stykker bomullsull. Dip ett stykke ull i metylerte brennevin og den andre i terpentin herdet med en liten mengde linolje. Du vil rense med den metylerte brennevin, men pass på at den 'spiser' inn i maleriet, da du må bruke terpentinen for å styrke denne effekten. Vær oppmerksom på at mørk maling løses raskere enn lettere farger. La det tørke helt.

8.

Lakk ditt maleri ved å bruke en matt eller glanset lakk med en flat lakkering børste. Arbeid fra toppen av maleriet ned med jevne lysstreker. Gi tid til fullstendig tørking i et støvfritt miljø.

9.

Reframe maleriet, vær forsiktig med å plassere negler i sine tidligere posisjoner. Pass på å legge på så lite press som det er absolutt nødvendig for å lese rammen.

Tips og advarsler

  • Øv på små ubetydelige malerier før du går videre til mer verdifulle eller verdifulle stykker.
  • Ikke forsøk å reparere tårer eller flakering maling selv. Se en profesjonell restauratør når dette er nødvendig.
  • Oljemalerier er naturligvis skjøre gjenstander. Restaurering av disse gjenstandene er en omhyggelig prosess som lett kan resultere i ødeleggelse snarere enn innløsning. Når det er sagt, lære å gjenopprette oljemalerier kan oppnås av de som er villige til å bruke tid til å lære håndverket og tålmodigheten som de praktiserer ferdigheter. Fremfor alt må restauratøren forbli ubehagelig i møte med dyre feil.