Slik vikler du en elektromagnet

 

1.

Klipp et stykke isolert ledning 10 meter lang. Utsett begge endene av den isolerte ledningen ved å fjerne omtrent en tomme av isolasjonen med trådstrimmeren. Bare den isolerte delen av ledningen vil bli viklet rundt neglen. De utsatte endene vil koble til batteriet senere i prosessen.

2.

Begynn å vikle den isolerte delen av ledningen ca. 10 tommer fra en av de synlige endene med urviseren materiell ned hele akselen. Pass på å følge samme retning med urviseren nedover hele neglen. Du bør ha minst 12 tommer av kuttet ledningen igjen etter at du har ferdig med å pakke den langs neglen.

3.

Fest den ene enden av den synlige ledningen til den positive terminalen til din batteri. Wrap bare den eksponerte delen av ledningen rundt terminalen.

4.

Fest den andre enden av den synlige ledningen til den negative terminalen. Pass på at ledningene og elektromagnetene hviler på en flat overflate og ikke dingle fra bordet.

5. Test din elektromagnet med en permanent magnet. Merk polariteten til elektromagneten.

Tips og advarsler

  • Retningen av svinget på ledningen rundt neglen bestemmer magnetens polaritet. Prøv å reversere polariteten ved å vikle ledningen mot klokka.
  • Jo mer strøm du bruker, desto mer varme blir opprettet. Vær forsiktig og unngå å bruke for mye strøm. Foreldrekontroll foreslås.
  • Elektromagneter fungerer ved å integrere en wire innpakket rundt en magnetisk kjerne, slik at elektrisitet kan strømme gjennom ledningen. Du kan slå magnetfeltet på og av, samt justere styrken. Innpakning av en elektromagnet krever liten innsats og gir et flott tillegg til et vitenskapsprosjekt.