Hva er en ytelse IQ?

 

WAIS

Laget av Dr. David Wechsler i 1939, er WAIS den mest brukte intelligens testen for diagnostisering av mental retardasjon, læring funksjonshemming og oppmerksomhetsunderskudd / hyperaktivitetsforstyrrelse, også kjent som ADHD. Den tredje utgaven ble utgitt i 1997, kjent som WAIS-III. Den består av en verbal IQ-test og en ytelses-IQ-test.

Ytelse IQ

Ytelsesdelen av testen består av syv forskjellige delsett. De ulike delinnstillingene er bildefylling, bildearrangement, blokkdesign, objektmontering, siffert symbol, matrisedragning og symbolssøk. Prestasjons-IQ måler testtakers evne til å fullføre oppgavene i hver delmengde.

Scoring

Tre poeng blir levert basert på WAIS-III. Resultatene er standardiserte basert på gjennomsnittlig 100. Den fulle -scale IQ-poengsum er utledet basert på poengsum på de enkelte delmengder, samt overordnet ytelse i verbal- og ytelsesseksjonene. De verbale IQ- og ytelses-IQ-poengene er også gitt for å måle påliteligheten til fullskala IQ-poengsummen. Den tredje utgaven av Wechsler Adult Intelligence Scale, eller WAIS-III, er en todelt test designet for å måle intelligens hos voksne i alderen 16 til 89. Ytelse IQ er en av de to testene som utgjør WAIS-III.