Hvordan skrive en vellykket bokrapport

 

1.

Lag notater om boka mens du leser, slik at du kan gi spesifikke eksempler på stil, kontekst og utvikling for å støtte dine kommentarer. Skriv ned sidetall eller, hvis du foretrekker det, bruk klistremerker for å oppdatere minnet.

2.

Identifiser bokens tittel, forfatterens navn, publiseringsår, sjangeren og en kort oversikt over plottet i åpningsfeltet i rapporten. Ta leserne dine med en overbevisende uttalelse eller et spørsmål som vil gjøre dem nysgjerrige på å lære mer.

Eksempel:
Det er ikke hver dag du oppdager en fortryllet skapning som bor i din egen bakgård, men det er akkurat det som skjer med Margaret Beatrice Lodge ungdomsheroine i 'A Fairy To Stay.' Opprinnelig publisert i 1929, er dette YA-fantasettsettet i England om ...

3.

Innfør bokens hovedpersoner, deres relasjoner til hverandre og kjernen utfordrer Kjør plottet. Diskuter hva som står på spill for historiens helte, risikoen som han vil ta for å oppnå det og det som tvinger - menneske og ellers - motsette seg. Snakk om scenene du likte og mislikte, også som hvordan dialogen forsterket forståelsen av personlighetene og motivasjonene.

4.

Identifiser gjentagende symboler, temaer og motiver som dukker opp gjennom hele boken, og hvorfor du tror de har betydelige noe som betyr for historiens historie. Undersøk historisk, sosial og politisk sammenheng der boken ble skrevet. For eksempel, mange av Herman Melvilles romaner om eventyr på det høye hav fra sin egen arbeidserfaring på hvalfangere i 1840-tallet. Hvis du er kjent med andre bøker, har forfatteren skrevet, kan du referere til likheter og forskjeller som Styrk referanserammene du observerer.

Slutt bokrapporten din med et avsnitt om hvordan materialet personlig resonanserte med deg, hva du lærte av det og om du d være tilbøyelig til å lese mer om emnet og / eller oppsøke andre bøker av samme forfatter.

Tips og advarsler

  • En bokrapport skal flyte Like jevnt og sammenhengende som selve boken. Det kan hende du finner det nyttig å lage en oversikt før du begynner å skrive, slik at du kan bestemme den beste plasseringen av elementene du vil snakke om. Ellers er det ingenting galt med å dykke inn i strøm-av-bevissthet notater mens alt er fortsatt friskt i tankene dine.
  • Frasene 'book repo rt 'og' book review 'brukes ofte utveksling av lærere avhengig av karakternivået, men søker i utgangspunktet det samme innholdet. For argumentets skyld har bokrevurderinger imidlertid en tendens til å legge større vekt på leserens personlige liker, misliker og referansegrense versus faktuelle sammendrag av materialet. I tillegg kan en lærer ha et alternativt format hun liker deg å bruke for rapporten eller flere elementer som skal inkorporeres, for eksempel å sammenligne og kontrastere den valgte teksten til andre bøker du har lest. Hvis instruksjonene er uklare, ikke vær sjenert om å stille spørsmål.
  • Mens Det er ingen mangel på nettsteder, studieguider, Cliffs Notes og publiserte vurderinger som kan fortelle deg hva en bok handler om - inkludert endingen - det er ingen erstatning for å lese materialet. For det formål er en lærer ikke ' t som bekymret for din evne til å papegøye tilbake detaljene til et tomt, men heller å intellektuelt og følelsesmessig behandle innholdet og definere hva det betyr for deg som student og et menneske.
  • Gjennom hele skolen får du sannsynligvis mange essays om bøkene du har lest. Disse rapportene er en demonstrasjon til instruktørene dine at du ikke bare brukte tid på å studere materialet, men også dømme meninger om hvorvidt forfatterne hadde noe interessant, opplysende og / eller underholdende å si. Utøvelsen av skrivebokrapporter slutter ikke nødvendigvis når du oppgraderer. Hvis en ny lesning virkelig oppmuntrer deg - eller hvis det var en dum skuffelse - vil du kanskje bruke dine ferdigheter til å publisere kritikk, slik at andre bokelskere kan bestemme om en tittel er verdt sin tid og penger.