Slik bruker du en petriskål riktig

 

1.

Ta petriskålen ut av kjøleskapet. Det er viktig å holde forberedt Petri-tallerkener i kjøleskapet i en oppå ned stilling (med toppen av fatet på bunnen) for å unngå kondens fra å danne og starte bakterievekst. La parabolen sitte i omtrent en time for å bringe den Tilbake til romtemperatur.

2. Ta toppen av petriskålen og sett den til side. Trykk noen bakterieprøve forsiktig på agarflaten, vær forsiktig så du ikke rive eller bryte overflaten. Du kan bruke hvilken som helst prøve du velger, fra et utvalg samlet på en bomullstipet vattpinne til 'skitne' gjenstander, for eksempel fingre, mynter og så videre. Etter at prøven er satt, skal du erstatte toppen av Petri Oppskrifter med en markør.

3.

Sett opp parabolen et sted som er veldig varmt. Du får De beste resultatene på et sted som er rundt 100 grader Fahrenheit. Tillat noen dager for bakteriene å vokse.

4.

Vær oppmerksom på bakteriene etter eget ønske. Når du er ferdig med petriskålen, drep bakteriekolonien ved å hente en liten mengde blekemiddel over kolonien. Hold fatet over vasken som du gjør dette, og ikke la væsken komme i kontakt med huden din. Kast kassen.

Tips og advarsler

< li> Ikke pust inn bakteriene i en petriskål. Hvis du har noen åpne kutt på hendene, sørg for å dekke dem med bandasjer eller hansker mens du jobber med petriskålen. Petriskål er små, disklignende plastretter som brukes i alle slags vitenskapseksperimenter og laboratorier for å dyrke ulike kulturer. For at petriskålene skal vokse kulturer av bakterier, er de ferdigpakket med en blanding av pulverisert agar og vann. Blandingen skaper en slags steril gelatinlignende substans med en fast base og brukes til å vokse bakteriekulturen.