Typer av fotografer

 

Portrett

Portrettfotografer jobber ofte fra et studio. De spesialiserer seg på individuelle og familieportretter, som ofte tas i forbindelse med en spesiell begivenhet, for eksempel en oppgradering eller fødsel eller feriebilder. Mange portrettfotografer har også favorittsteder der de liker å ta portrettfotografier, og mange vil også imøtekomme spesielle forespørsler om å få en fotografering i familieens hjem eller favorittsted.

Mote

Motefotografer arbeider i mote industrien, som inkluderer moteshow og motemagasiner, samt publikasjoner om hår og sminke. Motefotografer kan også spesialisere seg på bilder for film- og / eller musikkbransjen, de vil ta bilder for albumomslag, båndpublikasjon og relaterte publikasjoner .

Bryllup

Bryllupsfotografer jobber på stedet på bryllupsstedet. De kan ta bilder bare under bryllupsseremonien, men mange bryllupsfotografer tilbyr pakker som tilbyr engasjementfotosesjoner samt bilder tatt under bryllupsseremonien og mottak. Det er viktig å finne en bryllupsfotograf med en stil som passer til brudens stil. Noen fotografer er veldig tradisjonelle, andre har en mer moderne, fotojournalistisk tilnærming.

Handling / hendelser

Handlingsfotografer dekker alt fra sport til innvielser, og mange action / arrangementer fotografer vil finne sin mest lukrative virksomhet i aviser og magasiner . De fleste action- / hendelsesfotografer vil spesialisere seg i et bestemt område: sport, kanskje, politiske hendelser eller menneskelige forhold. Mange hendelsefotografer vil ende opp med reisfotograferingsoppgaver som kan ta dem rundt i regionen eller rundt om i verden.

Mat / Objekter

Matfotografer tar bilder av mat til bruk i magasiner, nettsteder og kokebøker. Objektfotografer gjør det samme med ikke-matvarer, styling og fotografering av dem for kataloger, magasiner, markedsføringspublikasjoner og andre reklamemetoder. Matfotografering kan være en av de mest utfordrende fotografiske bestrebelsene, både i å fange et bilde av mat som virker både friskt og tiltalende og i å bryte inn i matfotografiet. Det kan imidlertid også være svært lukrativt hvis fotografen er i stand til å få kontrakter med populære matpublikasjoner. En flott fotograf kan kanskje ta et godt bilde av alt, men nesten alle profesjonelle fotografer har en spesialitet. Denne spesialiteten kan variere fra familieportretter til bilder av god mat, og hver type fotografi har sine egne spesielle utfordringer. Her er en kort introduksjon til fem typer fotografer.