Hvordan bygge et lysbord for animasjon

 

1.

Mål hvor stort et ark du vil ha på lysbordet, og legg til en tomme i hver dimensjon. Dette vil være den ferdige størrelsen på lysboksen. vindu butikk for å kutte plastplaten til den ønskede størrelsen for deg.

2.

Bruk stiksav eller en vanlig sag for å kutte 1/4-tommers kryssfiner til størrelse. Du trenger fire stykker som er hver 4 inches bred. To av stykkene vil være så lenge boksen er høy, og de andre to vil være så lenge boksen er bred.

3.

Klipp et hull stort nok til Pass pæreuttaket gjennom i det som vil være baksiden av lysbordet ditt. Monter lyspæren og kontroller at det er plass til pæren i boksen du konstruerer uten å berøre plasten, sidene av boksen eller overflaten som saken ligger på.

4.

p>

Lim kryssfiner sammen i hjørnene for å lage en boksform, ved hjelp av allsidig lim. Hvis du finner at bindingen ikke er sterk nok etter at den er satt, bruk tre lim.

5.

Fest plastplaten til toppen av lysbordet eller boksen med allsidig lim. Du kan også bore små hull i hjørner og sider, flere inches fra hverandre og skru plasten til kryssfiner.

6.

Monter en pære i lyspæren og Koble stikkontakten til en strømkilde. Din lysbord er nå klar til bruk.

Tips og advarsler

  • Bruk alltid øyevern og følg produsentens instruksjoner mens du bruker verktøy.
  • Et lysbord, lysbord eller lysboks - alle forskjellige navn for det samme - er en bakgrunnsbelyst arbeidsflate. Dette gjør at lyset kan skinne gjennom tynt tegningspapir, noe som gjør det gjennomskinnelig. Animatorer bruker et lysbord ved å legge forskjellige celler eller skisser over hverandre, slik at de ser bevegelsen mellom rammer med et enkelt blikk. Dette prosjektet kan enkelt utføres av en person på mindre enn en time. Hvis du ikke har et stikksag til å kutte et hull for lyspæren, spør din lokale maskinvare eller hjemmebrukere for å få hjelp.