Hvordan plante frø på gården

 

1.

Undersøk behovene til dine individuelle avlinger. Lær ting som hvilke jordtyper de trenger, hvor dypt de må settes i bakken, hvor mye vann de trenger og når den rette plantesesongen er for hvert frø. Uten denne kunnskapen kan frøene dine aldri spire.

2.

Forbered feltene dine for å imøtekomme dine frø. Du vil kanskje lage små tegn for å fortelle hvilken avling som er plantet i hver tomt. Du må kanskje legge til ny jord eller installere et vanningsanlegg. For små felt kan du bruke en hakke eller en spade for å forberede jorden, men må bruke en traktor for å forberede større felt. Feltforberedelse er en viktig faktor for suksessen til gården din. Du må kanskje tilberede noen felt opp til et år før du planter dine første frø.

3.

Plante frøene dine. Husk deres rom- og dybdekrav når du planter. Hvis du jobber med et mindre felt, kan du til og med kunne starte avlinger innendørs noen få uker før vinterens siste frost. Å gjøre det gir dem et trygt miljø for å spire og øker deres sjanser til overlevelse.

Tips og advarsler

  • Prøv å kjøpe frøene dine fra en anerkjent kilde. Mens du kanskje ikke tenker på det i begynnelsen, vil noen butikker ha høyere kvalitetsfrø enn andre. Rådfør deg med andre bønder i ditt område og se om de vil dele sine frøvalgteknikker med deg.
  • Ikke kjøp flere frø enn du vil bruke om ett år. Mens det kan være fristende å kjøpe i bulk, er frøene mindre sannsynlig å spire etter hvert som de blir eldre. Hvis du har et overskudd av frø etter at du har fylt feltene dine, må du lagre frøene på et kjølig tørt sted til du kan plante dem.
  • Ikke plant frø i samme felt. Etter hvert vil jorden din miste næringsstoffer. Hvis du forlater feltet tomt for en voksende sesong eller to, kan det være mulig å gjenvinne noen av de essensielle næringsstoffene som hjelper plantene dine til å vokse.
  • Å eie en gård kan være en stor inntektskilde og en god mulighet til å jobbe som din egen sjef. Det er ikke bare nok å eie landet og dryss noen frø, men. Ulike frø trives i forskjellige forhold og alle trenger spesiell omsorg for å få dem til å vokse til deres potensial. Voksende planter på en gård er ikke for svake i hjertet.