Induksjon Varmebehandling

 

Formål

Hvis du velger metallkomponenter for maskiner eller elektrisk utstyr, kan du kanskje lure på hva forskjellen er mellom en metalldel som har blitt behandlet med varmeinduksjon og en som ikke har det. Brikkene ser det samme ut og fungerer fortsatt på samme måte. Forskjellen ligger i selve metallets naturlige egenskaper. Varmeinduksjon har en tendens til å gjøre metallet mer varmebestandig og hardere, som kan vare lenger med mindre tegn på slitasje.

Med legeringer hjelper varmeinduksjon sementet mellom de to materialene som brukes til å gjøre legeringen, noe som fører til færre problemer med materialeunderlag eller forskjellige lag av de to materialene i en legering som kan påvirke dens styrke eller driftskapasitet. Dette kan også bidra til at ledende materialer bærer en elektrisk ladning mer nøyaktig, noe som er veldig nyttig hvis du er ingeniør og vil ha metaller med svært spesifikke egenskaper når du bygger kretser eller andre elektriske enheter.

Prosess

Varmegenerasjon er ikke noe du bare kan gjøre hjemme. Det krever utstyr på fabrikknivå, og du har vanligvis ikke mulighet til å sende deler inn for varmeinduksjonsbehandling. Vanligvis må de bestilles på den måten. Dette betyr at du sannsynligvis bare vil velge mellom deler som har blitt utsatt for varmeinduksjonsbehandling og deler som ikke har når du bytter ut motorstykker eller bygger nye enheter.

Varmeinduksjon er utført med en typisk induksjon Spole. Dette er en spole av slitesterkt og ledende metall gjennom hvilket en elektrisk strøm sendes. Når strømmen går gjennom spolen, skaper den et sterkt elektrisk magnetfelt. Metalldelen som behandles, plasseres i midten av denne spolen og underkastes den elektriske strømmenes fulde kraft. Dette medfører 'eddier' i selve metallet, bølger av responderende elektromagnetisk kraft som skaper varme inne i metallkomponenten. Ved å kontrollere frekvensen til den elektriske strømmen, kan du kontrollere hvor dypt eddiene trenger inn i metallet og intensiteten til varmen som genereres. Dette innebærer også at metaller med visse magnetiske egenskaper kan generere varme lettere enn andre typer metall, og i noen tilfeller mister de selv egenskapene med riktig påføring av varme. Induksjonsvarmebehandling er en prosess hvor elektrisk ledende stoffer blir utsatt for varme for å gjøre dem mer stabile. De vanligste eksemplene er metalltyper som er behandlet med varmeinduksjon, for eksempel aksler og gir til biler, støpegods, stampings, wireformer og pulverformet metall. Induksjonen endrer ikke metallets form eller egenskaper, men tillater det å utføre jobben sin mer effektivt.