Hvordan skrive en oppsummering av en nonfiction bok

 

1.

Lag en åpning som er både kraftig og oppmerksomhetsfargende. Når du starter synopsis med en sterk åpning, blir leseren fascinert og lar ham ønske seg mer.

2.

Beskriv hvordan boken begynner. Dette involverer leseren din i boken.

3.

Skriv om alle større klimaks og tegn. Unngå små figurer; De er ikke viktige for historien. Store tegn, deres relasjoner og store klimakser må imidlertid inkluderes.

4.

Beskriv konflikter som har stor betydning for historien eller tegn. Beskriv hvordan konfliktene startet og hva som skjedde i løpet av og etterpå.

5.

Slå alt sammen på en logisk måte. Unngå å bare introdusere tegn og begivenheter, i stedet snør alt sammen og opprett et visuelt kart over boken til leseren din.

Tips og advarsler

  • Med mindre annet er oppgitt av en agent eller redaktør, hold synopsis mellom to og tre sider, doble mellomrom.
  • Ikke bruk for mye tid på en bestemt hendelse eller et tegn. Hastigheten til synopsis må være rask og informativ.
  • Synopsis av en nonfiction-bok forteller hovedpoengene og hendelsene til en bok, men i langt færre ord enn selve boken. Det gir en fast forståelse og forståelse av boken på en kort og nøyaktig måte. Skrive en nonfiction synopsis betyr at du må forstå boken grundig og hva som utgjør de viktigste punktene og hendelsene. Små og ubetydelige hendelser gjennom hele boken har ingen plass i synopsis, og vil bare tjene som rot og unødvendige ord.