Hvordan tegne Gress

 

1.

Undersøk din sammensetning og avgjøre hvor mye gress du vil ha i bildet. Hvis du drar en trillebør som sitter i gresset, vil du ha hele plenen på bildet eller bare noen få tufts rundt hjulene for å begrense motivet? Når du har tatt denne avgjørelsen, skisser lyse linjer for området du vil fylle med gress.

2.

Bruk oppover og nedovergående streker som ikke er rette. Begynn med å holde blyanten på bunnen av gressområdet og begynn å fylle mellomrom med linjer, flytte blyanten fra bunnen til gresset og deretter fra spissen til bunnen av neste blad. Hvis du trekker en manicured plen, må du holde bladene omtrent samme lengde. Hvis du tegner villgress, må bladene være forskjellige lengder.

3. Legg til dekorasjoner til gjør gresset ditt til å se realistisk. Hvis du tegner villgress, kan det også være en blomst eller en vill torn blant gresset, hvis du fokuserer på en plen, legger du en løvetann vil gjøre gresset ditt mer troverdig. Hvis gresset er villt eller bildet er fokusert på noe lite, legg dimensjonen til gresset ved å tegne større kniver med to tilkoblede pennestrenger.

Tips og advarsler

  • Eksperimenter med forskjellige lengder og mengder gress på en egen side før du velger en titt på ditt siste stykke. Prøv å tegne forenklet gress fra en stor avstand, og deretter mer forstørret gress som et motiv i seg selv. Bli kjent med forskjellige perspektiver vil gjøre gresset i bildene dine er mer realistiske fra hvilken som helst vinkel.
  • Ved tegning kan gress brukes som detalj for å begrense emnet for bildet, eller som en del av selve emnet. Teknikken du bruker, avhenger av hvor lenge du vil at gresset ditt skal være og hvor fremtredende det vil være i bildet; i enkelte tilfeller velger kunstnere bare å aksentere gressplater for å sette scenen for en komposisjon, i stedet for å illustrere hvert blad.