Hvorfor er ikke krystallform på jordens overflate?

 

Identifikasjon

Krystaller kan komme i en rekke former og størrelser. Den mest identifiserbare faktor for krystaller er deres ordnede struktur av atomer, noe som betyr at de er et regelmessig formet, entall farget faststoff. I tillegg er ikke alle krystallene sammensatt av de samme elementene; forskjellig sammensetning gir dem sine unike farger og former.

Formasjon

Der krystaller kan være til stede i alle bergarter, krystaller er laget av mineraler. Det er to måter som krystaller kan danne: når magma avkjøles, og når væske er fordampet fra elementer i løsningen.

Funksjoner

Kjøle- og fordampningshastigheten bestemmer krystallets størrelse og form. Hvis kjøling skjer sakte, dannes større, mer definerte krystaller; På den annen side dannes mindre krystaller dersom kjøling skjer raskt. Men hvis kjølehastigheten er for rask, vil ikke krystaller danne seg.

Insight

Det indre av jorden fungerer som en isolator; derfor, ikke bare magma avkjøles langsomt, fordampningsgraden er redusert. På jordens overflate blir imidlertid magma avkjøler og fordampning skjer raskere på grunn av naturlige værmønstre. Derfor blir krystalldannelsen ikke til stede.

Betraktninger

Selvfølgelig er tiden en relativ betegnelse når man henviser til Hastigheten ved hvilken elementene avkjøles eller fordampes. Derfor, fordi krystalldannelse er helt avhengig av fordampningshastighet, gir eksponering for værelementer ikke atomer nok tid til å kle seg sammen for å bli en krystall. Mens du kanskje tenker på vinboller når begrepet 'krystaller' brukes, finnes det mange former for krystaller på jordens overflate. De fleste krystaller dannes dypt under jordens overflate.