Slik starter du ferskvannsreker

 

1.

Få riktige tillatelser og / eller lisenser hvis du har tenkt å selge oppdrettsreker. Lovene vil variere avhengig av hvor du befinner deg og størrelsen på operasjonen din.

2.

Forbered din utvoksningsdam eller dammer. Dammer må være i et område som ikke er utsatt for flom og upåvirket av avrenning fra områder som bruker pesticider. Dammer skal ha en dybde på 2 til 5 fot og et areal på 1 til 5 dekar. Bruk skummere, filtre og lufteanordninger for å holde vannkvaliteten optimal. Gjødsling av dammen vil sikre rikelig med naturlig mat til reker i form av alger. Dammen skal opprettholde en temperatur på minst 70 grader Fahrenheit og en pH mellom 6,5 og 9,5.

3.

Kjøpe juvenile reker fra et klekkeri. Hatching er den vanskeligste delen av rekeoppdrett, og bør ikke forsøkes av personer uten omfattende kunnskap om rekerbiologi og brakvannskvalitet. miljø. Bytt langsomt vannet de ble transportert inn med vann fra utvoksningsvannet.

5.

Lag den første utvoksningsdammen. M. rosenbergii er aggressiv, og et hierarki dannes blant menn. Strømpe-tetthetene må holdes lave for å hindre kannibalisme og stunted vekst. Dammen skal tillate minst 4 kvadratmeter per reke. Lavere tettheter resulterer i større reker.

6.

Fôr reker når de når 5 gram. Mindre reker får nok næring fra små dammen organismer. En pelletert feed av minst 38\% protein virker bra. Reker kan mates to ganger daglig, med større fôring i skumring, da reker er nattlige.

Tips og advarsler

  • Vær sikker på at det ikke er fisk, skilpadder eller frosker som bor i dammen din, eller reker blir deres middag.
  • Oppdrettsreker er utsatt for en rekke bakterielle og soppsykdommer.
  • Ferske reker, også kalt malaysisk reke, er arten Macrobrachium rosenbergii, opprinnelig fra Malaysia. Disse er relativt enkle å akvakultur, men krever store dammer med utmerket filtrering og vannkvalitet. Mange rekefarmar har med suksess jobbet med et trevanns utvoksningssystem, som gir tre høstår i året. Til forskjell fra sine saltvannsmodeller er det unødvendig å være opptatt av saltholdighet. Imidlertid er mange av problemene med vannkvalitet det samme. Å øke ferskvannsreker i tanker har generelt vært mislykket, da disse dyrene trenger godt oksygenert vann og god plass til å trives.