Hvordan Etch Glass

 

1.

Les instruksjonene på din etsekrem hvis det er noen variasjoner fra disse grunnleggende instruksjonene. Legg også merke til hvor lenge etskremet ditt skal forbli på glasset ditt, fordi de varierer i henhold til produsent og type krem.

2.

Rengjør og tørk glasset. Du kan bruke glassrenser som Windex, eller såpe og vann. Du vil at glasset ditt skal være fri for fingeravtrykk og støv. Hvis glasset ditt er en fotoramme eller et annet produkt som selges, krympes inn, må du ikke bekymre deg mye om å rengjøre det.

3.

Plasser og bruk Stencilen din i glasset ditt. Tape kantene ned med maskebåndet. Bruk maskeringsbåndet til å dekke alle andre eksponerte områder av glasset ditt for å beskytte mot sprut og utslipp. Eventuelt glass som kommer i kontakt med etsekremet, blir irreversibelt etset, så du vil være forsiktig.

4. Legg på hanskene dine. Dyp din pensel inn i flasken etsekrem og pensel over stencilen din. Du vil ha et tykt lag av etskrem for å dekke mønsteret, slik at du ikke kan se det faktiske mønsteret gjennom kremet. Pass på at du fyller i detaljbrønnen.

5. Legg glasset ditt på et trygt sted og vent den rettede tiden til kremet, etset glasset. Dette kan være fra 60 sekunder til 10 minutter. Etter at tiden er gått, skyll glasset ditt med kaldt rennende vann til alle spor av etsekrem er borte.

6.

Du kan ta av hanskene dine på dette tidspunktet hvis du ikke har mer glass til å etsere. Tørk glasset tørt og fjern tapen og stencilen. Rengjør glasset igjen for å fjerne lim fra maskebåndet.

Tips og advarsler

  • Du kan lage din egen stencil ut av kontaktpapir ved å spore en mønster på det og kutte det ut med en verktøykniv. Du trenger ikke å bruke en selvklebende stencil, men det er mye lettere å bruke en stencil som holder seg til glasset ditt slik at etsekremet forblir innenfor mønsteret.
  • Husk at etsningskremet er et slipemiddel og kan etke glass eller andre produkter som det kommer i kontakt med. Du har klare beskyttelsesforanstaltninger, da det også kan brenne huden din.
  • Kunsten av glass etsing er vakker, enkel og billig. Personlige etsede glassgaver som billedrammer, speil, champagnebriller og duftende stearinlys er herlige og verdsatte øyeblikk av bryllup, graderinger, debutantballer og jubileer. Ethvert mønster kan etses på en hvilken som helst type glass, og svært få materialer kreves. Etsing er permanent, og gaven din kan bli en familie arvestykke som blir verdsatt i generasjoner.