Hvordan lage en mold, og kast en Gargoyle skulptur (eller annen skulptur)

 

1.

Jeg startet denne hundegargoylen med en klump oljebasert leire. Jeg elsker å jobbe med denne typen leire! Det tørker aldri, og jeg kan bruke det igjen mange ganger for å lage nye biter.

2.

Jeg lager my molds med profesjonell grade latex. Latex er flott for mugg, det fanger alle de fine detaljene, den er strekkbar, så du trenger ikke å bekymre deg så mye om underkutt og det er holdbart. Jeg kan få rundt 100 støpegods fra my molds før de begynner å bryte ned Når du bruker latex, sørg for at du ventilerer arbeidsområdet ditt, da disse tingene vil krølle tærne! Jeg skal male på latex i tynne lag, opptil 16 lag.

Latex ruiner børster så jeg Jeg bruker ikke børster som jeg kan kjøpe i en pakke på 24 i en hobbybutikk. Etter hvert lag vasker jeg penselen i såpevann, dette lar meg bruke børsten flere ganger før Jeg må erstatte den.

Børstene er litt stive, noe som er flott for å få latexen i detalj og bryte noen små bobler som kan være i latexen. Ta deg tid på å sette på den første noen lag av latex. Dette er lagene som vil sette alle dine detaljer inn i den endelige støpingen din, og du vil ikke at molden din skal ha mange små bobler fordi du vi er for utålmodig.

3.

Det tar ca 5 minutter å male på laget. Derefter må du la den tørke helt før du legger på det neste laget. Avhengig av romtemperatur og fuktighet tar det alt fra 1 til 2 timer for hvert lag å tørke.

Legg merke til at jeg bygget en 'leppe' rundt basen. Dette vil bidra til å holde formen fra å brette innover når jeg brenner hydrostenen, og det vil også hjelpe når jeg trekker formen av den faste hydrostenen.

Det tok ca 20 timer å få alle lagene av latex malt på og tørket. Nå skal jeg 'kurere' i 24 timer før jeg lager morformen.

4. Før jeg kan begynne å bygge morformen må jeg bestemme hvor min parting linjer vil være. Det er egentlig ikke så vanskelig som det kan virke. Jeg prøver å velge 'banen med minst motstand' og trekk mine linjer med en markør rett på latexen.

Når jeg har mine avskjedslinjer trukket inn, vil jeg støte latexformen med babypulver for å gjøre det lettere å trekke av morformen.

5.

Mor Mold er et hardt ytre skall som holder latexen strekker seg mens jeg støtter skulpturen i hydrogenstein.

Materialet jeg Bruk til å gjøre min mor mugg med er en 2-part harpiks kalt Magic Sculp. Det ser ut og føles som kitt når du blander det, og det tørker så hardt som bein. Det er flott for mor mugg fordi det er enkelt å søke og det s lys som en fjær når det kurerer.

Her er et bilde av den første siden av modermassen ferdig. Det vil være 4 tre dowel 'legs' og de vil bli min bygd i stand når jeg henter støpeformen. For å gjøre dette blandet jeg bare like store mengder del A og del B av Magic Sculp til den ble helt blandet. Jeg så på det ved å trykke den på plass på latexformen. Modermassen er ca. 1/4 tommers tykk.

Magisk skulp må helbrede i ca 2 timer før jeg kan bygge neste del av modermuggene.

6.

Før jeg laget hver ny seksjon, søkte jeg petroleumjell (vaselin) til modermuskene og støpte den igjen med babypulver. Dette forhindrer at hver del av moderformen holder seg fast til hverandre.

Se hvordan jeg skulptur kantene med en kurve i dem? Dette hjelper 'låse' Mugg sammen når jeg støtter skulpturen.

Når alle muggstykkene er laget, la jeg dette kurere i 24 timer før jeg trekker det fra hverandre.

7 . Etter å ha latt modermidlet kurere i 24 timer begynte jeg å trekke alle muggstykkene fra hverandre. Jeg måtte bruke en skje for å grave ut det meste av leire skulpturen, slik at jeg kunne få den dumme tingen av. Don 'Ikke bekymre deg, det meste av tiden din opprinnelige overlever ikke, men det er bare en del av prosessen.

8.

Her er min originale skulptur etter at jeg gravd den ut av latexformen. Må han hvile i fred.

Egentlig er dette litt skummelt å se.

9.

Nå er det tid til å blande Opp en bunke av hydrogenstein og gjør min første støping fra denne molden. Hydrostone blandes med vann i et 1 til 2 forhold, eksempel: 1 kopp vann til 2 kopper hydrogenstein. Denne skulpturen tar ca 1 3/4 kopp vann og 3 1/2 kopper vannstein.

Jeg setter først vannet i blandeskålen, jeg siver deretter hydrogenstenen i vannet. Jeg la den stille i ca 5 minutter for å la pulveret helt suge.

10. Etter det har jeg sovet, rører jeg det med en gammel skje, og vær forsiktig med å ikke røre i en haug med bobler. Jeg rører i ca 3 til 4 minutter for å forsikre deg om at jeg ikke har noen klumper i blandingen. Konsistensen av denne blandingen er omtrent den samme konsistensen av pannekake-smør.

Pannekaker ... yummmmm!

11. Etter at hydrostensblandingen er fullstendig rørt, er det tid til å begynne å skje formen. Jeg bare hell den delvis full først. På denne måten kan jeg tippe formen for å få et belegg av hydrostein på innsiden av formen. Jeg begynner også å knuse og stikke mugg på steder jeg tror kan fange luft.

12.

squish, squish ... poke, poke poke .... gamle bobler!

13. Etter alt squishing og poking jeg heller i mer hydrostone, men jeg fyller fortsatt ikke mugg. Nå er det på tide å begynne å sette moren på for å støtte latexformen.

14. Etter at jeg har samlet alt sammen, holder jeg alt sammen sammen med gummibandene . Jeg legger til mer vannstein som fyller støpeformen nesten til toppen.

Jeg vil bruke enten en gammel, billig pensel eller finger til å 'pusse' innsiden av formen for å bryte løs noen bobler som stikker til overflaten av formen. Jeg vil også trykke på støpeformen med hånden for å få bobler opp til overflaten.

Det er nesten umulig å kvitte seg med hver boble, men hvis du tar deg tid til å gjøre Disse ekstra skrittene du ikke vil bli overrasket over med et stort hull på overflaten av støpingen din, som en gang var en fanget boble.

15. Nå er det tid til topp molden. En annen trykk eller to på siden av formen for å avvike fra hydrogenstenen, så er det bare et spørsmål om å vente 30 minutter til en time for hydrostenen å sette nok til å trekke muggene av.

16.

Tid til å trekke muggene! Først kommer muggmassen av. Vær forsiktig med disse gummibåndene. De smarter når de snap.

17.

Etterpå drar jeg latexformen av. Det er som en tykk gummihanske og skiller seg lett ut.

18.

TaDa !!! En ferdig avstøpning av hundens gargoyle. Jeg vurderer alltid den første støping en test fordi den viser meg hvor bobler kan få felle og det får alltid de siste små lekkene jeg ikke kunne komme ut av støpeformens innside.

Alt du har forlatt å gjøre nå, er trim rundt bunnen av sculpuren din for å fjerne små biter av overløp. Skulpturen din må helt tørke, så sett den der luften kan sirkulere rundt støpingen. Jeg bruker en gammel wire rack lagd over et par murstein Det tar noen dager å tørke helt, vær så tålmodig, vent før du male eller flekker skulpturen.

Tips og advarsler

  • Bruk latex i ventilert område. Det har ammoniakk i det og kan få deg til å føle deg syk i magen hvis du får en stor wiff av det.
  • IKKE bruk noe av verktøyene dine for noe annet. Skjeer, boller, visp, måle kopper og alt annet utstyr KAN IKKE brukes med mat etter bruk med latex eller sement (hydrostone).
  • Pass på å skylle av alle verktøy som kommer i kontakt med våt hydrostein a s Hydrostone vil sette på utstyret ditt og er nesten umulig å fjerne når det setter.
  • Vennligst vask hendene etter bruk av latex, Magic Sculp og hydrostone. Ikke gå og håndter mat uten å rydde opp først.
  • Mange spør meg hvordan gjør jeg det jeg gjør. De fleste artister ville svare på det med 'trade secret' eller noe annet nonsens svar. Jeg synes det er bra å vise hvordan kunst er opprettet. Kunstnere som nettopp har begynt, har det vanskelig å finne ut hvordan de skal gjøre ting. Ikke-kunstnere forstår ikke hvor mye arbeid som går inn i å skape og støpe en skulptur, så de har ingen grunnlag for å forstå verdien av kunst.

    Jeg håper at denne opplæringen vil hjelpe kunstnere på reisen deres med å skape kunst og gi ikke-artister og samlere et innblikk i hva det egentlig krever å lage den delen av Kunst.