Hvordan lage et laserhologram

 

1.

Sett opp klemmene dine over et lite område som overflaten på et bord eller arbeidsbenk, minst to eller tre meter fra hverandre. Klem laserpekeren inn i klemmene med aktiveringsknappen eksponert øverst eller på siden av pekeren.

2.

Tast ned aktiveringsknappen på hvert laserpunkt med en klærpinne slik at de vil forbli aktive uavhengig av din deltakelse. Gjør dette bare når du er klar til å bygge hologrammet ditt, for ikke å kaste bort strøm. Du bør også slå av nok lys som laserstrålene er lyse og tydelige synlige fra alle vinkler.

3. < / p>

Flytt hver laser i klemmen til bjelkene krysser. Når to bjelker har krysset midtveis, vil lyspartiklene doble i volum, noe som gir et punkt med ekstra lysstyrke som skal vises ved krysset. Gratulerer med at du har laget ditt første laserhologram!

Legg til flere lasere i arrayet og kryss bjelkene på forskjellige måter for å lage forskjellige former i luften over lasere. Siden strålen av en laser er så kraftig, du kan bruke den til å krysse flere andre bjelker samtidig, slik at mer intrikate mønstre blir dannet. Jo mer tid du bruker, øker de mer komplekse hologrammene du kan gjøre.

Tips og advarsler

  • Laserstråler, selv de underpowered som dine billige laserpekere vil produsere, kan forårsake alvorlig skade på hu mann øye. Bruk egnet øyevern og følg alle sikkerhetsregler når du eksperimenterer med lasere.
  • Hologrammer er mye populært både i vitenskapelige og sivile folkemengder, og antas å være det neste logiske (og fantastiske) skrittet i visuell underholdning. Men for øyeblikket er evnen til å skape helt livlige, tredimensjonale bevegelige bilder fortsatt litt fjern, selv om filmindustrien gjør noen betydelige fremskritt.

    Med noen få billige laserpekere og noen grunnleggende verktøy , kan du lage dine egne svært enkle hologrammer i ditt eget hjem, ifølge DIY Holography.