Vitenskapsprosjekter på mold

  Mugg er ikke noe vi vanligvis vil ha over maten, men det er en lett ting å vokse for en rekke forskjellige vitenskapseksperimenter. Mold er en sopp som spiser av den samme maten vi spiser og starter som en spore som lander på mat. Sporene er over, spesielt i støvete områder, og de kan vokse sakte eller raskt, avhengig av vekstforholdene og typen mat de lander på.

Mugg fra støv

Få et stykke brød og en bomullspinne. Gni bomullspinnen på et støvete område, som for eksempel en stols stol, en støvete hylle eller et annet område der støv er synlig. Gni støvet fra swaben til midten av brødet, og legg til noen dråper vann på toppen av støvet. Legg brødet i en lufttett, glidelås plastpose og legg den i en ren, tom melkekartong for å holde den i mørket. Sjekk brødet daglig for å måle fremdriften. Varier eksperimentet ved å bruke forskjellige typer brød, sette brødet i et oppvarmet område eller et kaldere område eller samle støv fra forskjellige steder rundt hjemmet.

Forskjellige forhold

Ett eksperiment tilpasset Lessonplanspage.com tester tre forskjellige miljømessige forhold for å se hvilken som passer best for voksende mugg. Få tre zip-lukning plastposer og legg et stykke brød i hver. Merk hver pose med forskjellig brev; en veske som A, den andre vesken som B og den tredje vesken som C. Bruk en eyedropper til å legge en dråpe vann på brødet i posen A og legg den posen i et mørkt rom. Sett posen B i kjøleskapet. Ikke legg vann til posen C, men legg det også på et mørkt sted. Pass på at hver pose er forseglet tett før du plasserer den på riktig sted. Sjekk hver pose en gang om dagen for å se fremdriften som mugg har gjort, om noen. Etter en uke, sammenlign posene for å se hvilke forhold som er best egnet for voksende mugg.

Forskjellige matvarer

Forskjellige matvarer vil vokse mugg til forskjellige priser, som vist av et eksperiment tilpasset Infoplease.com. De forskjellige matene som skal testes er et stykke brød, et stykke ost og en appelsinskive. Sett opp matene ved å lage et sett med tre poser med glidelås for hver type mat. Du vil ende opp med ni forskjellige poser. Bruk en permanent markør til å skrive 'brød' på tre av posene, og legg et lite stykke brød i hver pose. Merk tre av posene 'ost' og legg et lite stykke ost i hver. Merk tre av posene 'oransje' og legg et oransje stykke i hver. Lukk posene slik at de er lufttette og ordne posene i tre forskjellige sett, med hvert sett med en pose med brød, en pose med ost og en pose med en oransje skive. Velg tre forskjellige steder rundt hjemme eller klasserom, hver med en annen voksende tilstand. Steder kan inkludere et mørkt, varmt område, som i nærheten av en varmekilde under sengen; et mørkt, kaldt område, som kjøleskapet; og et lett, varmt område, som på en vinduskarmen som får mye sol. Mål formens fremgang hver dag, og ta de endelige resultatene etter en uke.