Gratis sjampongjaktguide

 

Geografi

Sopp av en eller annen type finnes nesten hvor som helst. Vår og høst er de beste tider for soppjakt fordi de fleste arter foretrekker en temperatur et sted på 60-tallet om dagen og ikke kaldere enn 40-tallet om natten. Sopp vokser i fuktige, skyggefulle områder. Skogkledde områder, bekker og elvebredder og tykk underborste er noen av de gunstige gjemmestedene i sopp. Kjenn deg selv med de lokale varianter som du kan forvente å finne i ditt område, i tillegg til deres voksende vaner, for å forberede deg på soppjakten best.

Identifikasjon

Korrekt identifisering er avgjørende når du jakter sopp. Mange varianter er giftige og noen er dødelige. En detaljert guide til sopp med bilder og beskrivelser skal alltid følge deg. Når du er i tvil, se en ekspert på soppene dine for å identifisere dem. For nybegynnere soppjegere er den beste måten å sikre at du har en trygg og vellykket opplevelse, å delta i en guidet hendelse. Kontakt din lokale stat og nasjonalparker for å finne slike hendelser i ditt område.

Forsyninger

Svampejakt krever ikke mange forsyninger, men det er noen ting som er avgjørende for din ekspedisjon. Sammen med de nevnte sjampinjongguide, bør du også pakke en notisbok og blyant. Legg merke til plasseringen av hver sopp som du samler i tillegg til vekstforholdene. Var det alene eller i en klynge? Var det voksende på tre, mos eller jord? vil hjelpe deg med å identifisere sopp senere. Når du samler en rekke sopp, må du holde dem skilt med vokspapir. Bruk en skarp kniv til å kutte soppdunken i bunnen, slik at du samler stengelen så vel som Cap. Du kan bære sopp i en kurv eller en pose.

Overveielser

Gjør forsiktig forskning på området før du begynner på din soppjakteksport. I mange parker trenger du tillatelse til å samle vilt sopp. du samler moreler, den ufordelfulle favør Ie av avid sjampinjong jegere, bør du være forberedt på en mye mer anstrengende tur. Morelene er notorisk vanskelig å finne, og de som vet hvor en lapp er tilbøyelig til å holde informasjonen en nøye bevoktet hemmelighet. På grunn av sin sjeldenhet bør morelene samles i en maskepose. Dette gjør at soppens sporer faller fritt når du går, og sprer den potensielle frukten til neste års moreljakt. Mushroom jakt er en givende aktivitet som gir deg frisk mat for den kveldenes middag. Dessverre blir denne aktiviteten ofte dårlig omdømme på grunn av de iboende farene ved forbruk av uidentifiserte sopp. Forsiktig forberedelse kan hjelpe deg til å bedre forstå nyansene av soppjakt og forhindre utilsiktet forgiftning.