Hvordan konvertere vann til hydrogengass

 

1.

Sett på hanskene og beskyttelsesbrillene.

2.

Koble hver ledning til en separat terminal på batteriet, og koble deretter til en karbonelektrode i den andre enden av hver ledning.

3.

Fyll begeret 80 prosent med vann. Tilsett ca 1 ml svovelsyre. Svovelsyren virker som en elektrolytt for løsningen, slik at vannet bedre kan lede elektrisitet, og det tillater dannelse av oksygen, i stedet for giftig biproduktgass, så som klor.

4.

Legg elektrodene på hver side av begeret. Etter noen sekunder på den negative terminalen, bør elektrodens hydrogen begynne å danne seg. Oksygen vil også bli dannet på den positive terminalen.

Tips og advarsler

  • Alle trinn skal utføres utenfor eller i et godt ventilert område.
  • Svovelsyre er etsende og giftig. Ikke inhaler dampene, innta det eller komme i kontakt med det på noen måte. Hvis det inhaleres eller inntas, kontakt lege omgående.
  • Ikke la elektroden røre, da det vil koble ut batteriet, muligens forårsake brann. Hold også flammer vekk fra vannbadet, da både hydrogen og oksygen er brennbare.
  • Vann er sammensatt av 2 hydrogen og 1 oksygenatomer. Væsken kan separeres fra oksygenet gjennom en prosess som kalles elektrolyse. I elektrolyse sendes elektroner inn i vannet fra en elektrode og oppsamles fra vannet ved en separat elektrode. Elektrodene er koblet til separate klemmer på et batteri; hydrogen gass, så vel som oksygen gass, kan oppsamles ved en elektrode. Hydrogen og oksygen er rakettbrennstoffet som brukes i romskip. Elektrolyseprosessen kan også reverseres for å produsere elektrisitet gjennom en brenselcelle.