Hvordan skrive en Pictorial Essay

 

1.

Skriv en kort introduksjon til bildeserien din. Hvis emnet i essayet ditt er 'Krig i Midtøsten', skriv kort i innledningen din om emnet. Beskriv betingelsene for hvordan du tok fotografiene og hvilken type utstyr du brukte. Innledningen skal være mellom 100 og 150 ord. Lagre det meste av den faktiske fortellingen for fotografiene.

2.

Ordne bildene dine i den rekkefølgen som er nødvendig for å fortelle historien din. Siden mange foto essays er journalistiske i naturen, bør bildene ordnes i logisk historieordre, akkurat som en skriftlig essay. Dette betyr ikke at du ikke kan lage et abstrakt fotoprosjekt, men da vil du skape et fotoprosjekt for glede av visning, ikke for å fortelle en historie. For et fotografisk essay er historien du setter sammen med bildene dine bør stå på egenhånd før du legger til tekst. Dette betyr at du bør sikte på bilder som virkelig taler tusen ord.

3. Skriv kommentar til hver bilde som legger til noe på bildet. Ikke bare beskriv hva bildet viser. Beskrivelsen din kan være i form av et oppsett for fotografiet, inkludert hva, hvor og når av bildet. Ta med en anekdote som forteller hvordan du kom med å fange bildet. Sørg for å påpeke detaljer på bildet som kanskje ikke er umiddelbart synlige for seerne.

4.

Ordne fotografier for effekt. Plassering av ett bilde per side kan være kjedelig og gjør at hvert bilde ser ut til å ha samme vekt i essayet. Vurder å arrangere flere mindre bilder sammen som en oppbygging, og plasser ett større bilde på en egen side for en dramatisk vekt. Inkluder et utvalg av bilder som både tilbyr utstilling og emosjonelt innhold. Jo bredere utvalg av bilder, desto større er virkningen av historien du vil fortelle.

Bildeserier, også kalt fotoprosjekter, forteller en historie gjennom fotografier og tekst. Teksten har vanligvis en journalistisk følelse og bidrar til å fortelle historien, men det primære stedet for bildeteksten er fotografiene selv. Et piktorisk essay har typisk en tittel og fokuserer rundt et enkelt tema, enten det er et emne som krig eller et piktorisk essay om en bestemt stat. Pictorial essays er ofte personlige og kan være en effektiv måte for deg å lage en personlig melding til å dele med familie, venner eller til og med for publisering.