Hydraulikk og pneumatikk i industrien

 

Hydraulikk

Hydrauliske systemer bruker trykkluft til å drive mekaniske enheter som stempler, aktuatorer og turbiner.

Pneumatikk

Pneumatiske systemer fungerer på samme måte som hydrauliske systemer. I stedet for væske bruker pneumatiske systemer trykkluft for å oppnå en rekke oppgaver.

Hydraulikk i industrien

En rekke industrier bruker hydraulikk, fra din lokale frisør, hvor stolen stiger og senker på et hydraulisk stempel, til Navy-luftfartsselskaper, som bruker hydraulikk til å drive heisene som hever fly fra hangar til flyet. Andre næringer som ofte bruker hydraulikk er bilindustrien, bygg, landbruk og luftfart.

Pneumatikk i industrien

Pneumatikk fyller ofte lignende roller i industrien til hydraulikk. To ofte brukte verktøy som benytter pneumatikk er jackhammeren og slagnøklen. Pneumatikk brukes også i tung industri til kraftaktuatorer, rammer og annet utstyr. Pneumatikk brukes i en rekke bransjer, blant annet gruvedrift, petrokjemisk industri, forsvar og til og med underholdning.

Hydro-Pneumatics

Enkelte maskiner kombinerer pneumatikk og hydraulikk. Et vanlig eksempel er en kjøretøyløft på en bilverksted. Heisen er hydro-pneumatisk, ved bruk av lufttrykk på bunnen av hydraulikkvæske for å heve løftet. Den moderne verden er avhengig av mekanisk industri. Mange systemer er på plass for å holde denne næringen rask, effektiv og sikker. To av disse systemene er hydraulikk og pneumatikk.