Papirkurvgjenvinningsfakta

 

Typer

Det finnes mange typer papirkartonger. Bølgepapp er et meget vanlig materiale som kan gjenkjennes av de bølgede linjene du ser inne i pappa ved kuttkanter. Andre materialer inkluderer sponplater eller boks, som brukes til å lage kornpakker. I tillegg er mat og drikkebeholdere ofte laget av papp med plast eller voksbelegg.

Betraktninger

Ikke alle papirkartongene er godkjent av resirkuleringsfirmaer. Det er vanskelig for noen møller å behandle kartonger som har blitt behandlet med voks, plast eller annet materiale. Boksplaten som brukes til kornblandinger, for eksempel, regnes som et materiale av lavere kvalitet, og noen planter vil ikke akseptere det.

Hvorfor resirkulere

Resirkuleringspapir og annet materiale har en rekke fordeler. Resirkulerte esker ikke ende opp i deponi, og redusere mengden avfall som dumpes. Gjenvinning sparer også trær fra å bli kuttet ned for å lage nytt papir, og er mer energieffektivt, og bruker mellom 28 og 70 prosent mindre energi. Papirkartonger er overalt, fra frokostblandingen du leser ved frokostbordet til boksene av skriverpapir på kontoret. Mange av disse kartongene kan resirkuleres, sparer materialer og hindrer avfall.