Slik utvikler du fargefilm hjemme

 

1.

Bland de tre fremkallende kjemikaliene - utvikler, blekemiddel og stabilisator - og hell hver i en separat gallonkanne. Fyll en vask med vann som er oppvarmet til minst 110 grader F. La jugs i vannet for å varme opp kjemikaliene mens du beveger deg på filmen.

2.

Ta filmbeholderen, saksen, flaskeåpneren, filmrullen og utviklingsbeholderen i et skap eller et annet lite rom med kun en dør. Lukk døren og tett alle sprekker der det kommer inn lys med tape eller senger. Slå av lysene i rommet; Det må være svart mørkt der inne, uten noe lys som kommer ut av sprekker.

3.

Åpne filmkassen med flaskeåpneren i totalt mørke. Trekk ut filmen kun ved kantene og kutt den endelige enden av senterpinnen med saksene. Vask forsiktig filmen på filmrullen, plasser filmkanten i spiralspalene langs reelens øverste og nedre kant. Plasser spolen i utviklingsbeholderen og tett tanken med lokket. Ikke slå på noen lys før tanken er forseglet.

4.

Ta den forseglede tanken tilbake til vasken med de tre kjemikalier. Kontroller kjemikalier 'temperatur - de må alle være 100 grader F. Hvis de er enda en grad varmere, vent på at de avkjøles. Hvis de er enda en grad kjøligere, legg fersk varmt vann i vasken og vent på dem varme.

5.

Hell utvikleren inn i utviklingsbeholderen gjennom det tette hullet på toppen. La denne kjemikalien stå i 3 1/2 minutter. svirrer den i de første 30 sekundene, og agitér den igjen i 3 sekunder hvert 30. sekund. Begynn å hente utvikleren tilbake i sin krukke ved 3 minutters 20 sekunders merke.

6.

Plasser blekemiddelfettet i tanken og bruk samme omrøringsprosess, denne gangen i 6 1/2 minutter. Etter at du har helket blekemiddelfiksingen tilbake i kanna (begynner med 6 minutter, 20 sekunders merke), kan du Fjern lokket lokket fra utviklingsbeholderen. Vask filmen ved å forlate tanken under 100 grader-F rennende vann 3 1/2 minutter.

Dump all vannet ut av tanken og hell i stabilisatoren. Hold stabilisatoren i fo r 1 1/2 minutter, utfør samme omrøring som før, og hell deretter stabilisatoren tilbake i sin krukke.

8.

Vask filmen av alle kjemikalier ved å forlate krukken under rennende vann i minst 10 minutter. Vannet kan overflow ut av tanken, men hell det ut hvert par minutter og la ferskvann fylle tanken. Etter vask, fjern rullen fra tanken og skrap eventuelt overflødig vann.

9.

Fjern filmen fra rullen. Demonter hjulet ved å vri på toppen og bunnen og trekk dem fra hverandre. Ta forsiktig av filmen av hvilken ende den fortsatt er med et filmklipp. Heng filmen et sted i et støvfritt rom og la det tørke i 2 timer. Sett et annet filmklipp i motsatt ende for å veie ned filmen og hold Den spoler mens den henger.

Tips og advarsler

  • Du kan bruke kjemikaliene på nytt. Imidlertid svekkes utvikleren etter hver bruk. Du må legge til 15 sekunder til sin lengde hver gang du bruker den igjen. Praktiser alle oppgavene du må gjøre i mørket. Den vanskeligste er å vikle filmen rundt filmrullen. Bruk en stripe av kaste film for å øve på riktig måte å sette den langs spiralsporene ved å føle langs kantene uten å se noe.
  • Kjemikaliene er ekstremt farlige. Les og følg alle sikkerhetstiltak på emballasjen.
  • Utvikling av fotografisk film, spesielt fargefilm, er et langt, presist og muligens dyrt prosjekt. Det viktigste er at filmen ikke må se noe lys før det er utviklet; Det minste lyset av lys vil ødelegge det. Alle verktøyene må kjøpes fra en anerkjent fotobutikk. Hvis du ønsker å ta på seg utfordringen med å utvikle din egen film, vet du at en slip-up i et hvilket som helst trinn kan påvirke kvaliteten på negativene du produserer.