Hvordan lage en bedre elektromagnet

 

1.

Tape magnetledningen til den ene enden av hesteskoen. La flere tommer av ledningen ligge under båndet. Start vikling av ledningen rundt hesteskoen. Din hestesko (eller U-bolt) må være laget av jern eller stål, som begge er metaller som er kraftig lydhør overfor magnetisme. (Merk: Rustfritt stål er ikke magnetisk. Ikke bruk det.)



Da spolen av din elektromagnet genererer sitt magnetfelt, magnetiserer den hesteskoen, noe som øker total kraft av din elektromagnet. Formen er avgjørende for en bedre elektromagnet også. En enkel stangform ville bare kunne bruke en av polene om gangen. Hesteskoformen gjør det mulig for din elektromagnet å bruke begge polene samtidig, dobler den effektive kraften.

2.

Vind magnetkabelen rundt hesteskoen helt til den andre enden. Sett alltid den neste spolen lenger mot den fjerne enden enn den siste - ikke vind frem og tilbake. Prøv å få minst 600 sløyfer av ledning. Jo flere løkker det er i din elektromagnet, desto sterkere blir det. Tallet på 600 sløyfer brukes i noen kraftige elektriske generatorer; Det vil produsere et kraftig magnetfelt.

3.

Tape spolen ned slik at den ikke raser opp. La flere tommer avlede av den endelige enden og kutte den av spolen. Sand emaljen isolasjon av et par tommer av begge ender av ledningen ved hjelp av Emery Board.

4.

Fest spoleens ledninger til terminaler på 6 volt batteriet. Bruk det elektriske båndet til å feste dem på plass. Jo kraftigere batteriet er, desto kraftigere vil elektromagneten være. En 6 volt batteri kan produsere sterke felt uten å være altfor farlig.

Tips og advarsler

  • Ikke rør noen ubearbeidet ledning mens batteriet er tilkoblet, noe som kan føre til elektrisk støt, kanskje enda farlig.
  • Kraftig elektromagneter bruker mye strøm og har en tendens til å kjøre ned batteriene raskt.
  • En elektromagnet er en menneskeskapte enhet som etterligner og til og med forbedrer seg på den naturlige magneten. Tross alt, kan naturlige magneter ikke slås av eller ha strømstyrken justert. En elektromagnet er egentlig bare en ledningspole med en elektrisk strøm som løper gjennom den. Som Faradays lov sier, vil enhver elektrisk strøm som beveger seg i en spiral, generere et magnetisk felt; Det er imidlertid mulig å forbedre dette designet og bygge en bedre elektromagnet.