Hva er stjernekonstellasjoner?

 

Formål

Formålet med stjernekonstellasjoner er å hjelpe astronomer å kartlegge himmelen og identifisere bestemte stjerner.

Identifikasjon

Enkelte konstellasjoner, som de store og små dippers, blir lett identifisert på grunn av deres fortellingsform. Konstellasjonen Orion er populær for tre av stjernene sine, som er fullstendig på rad, kjent som Orions belte.

Historie

Konstellasjoner har blitt dokumentert av sumererne, babylonierne, de gamle egypterne og de antikke grekerne. av de 88 konstellasjonene som ble anerkjent av den internasjonale astronomiske unionen, ble først beskrevet av grekerne. Tolv av disse inkluderer stjernekildenes Stjerner.

Faste Stjerner

Konstellasjoner kan virke annerledes nå enn de gjorde for våre forfedre tusenvis av år siden. Selv om de er beskrevet som 'faste stjerner', beveger stjernene seg, men ikke i en høyde som er høy nok til å være synlig innenfor en persons levetid.

Sirkumpolar vs årstidskonstellasjoner

Noen konstellasjoner er synlige alle år mens andre bare vises i bestemte årstider. For eksempel på de nordlige halvkule, kan de store og små dippers ses året rundt, men Orion er kun synlig om vinteren. Stjernekonstellasjoner er stjernegrupperinger eller mønstre som ser ut til å danne en gjenkjennelig form og er oppkalt etter slike. Imidlertid er stjernene i en konstellasjon ikke-relaterte bortsett fra deres nærhet til hverandre.