Hvilken kilde til energi driver til slutt nitrogenoksid?

 

Atmosfærisk nitrogen

Nitrogen er den mest rikelige gassen i atmosfæren, som omfatter omtrent 78 prosent av luften vi puster. Noen jordmikrober og planter har evnen til å konvertere atmosfærisk nitrogen til ammonium, som de kan bruke til energi og vekst.

Organisk nitrogen

Organisk nitrogen eller nitrogen bundet til karbon finnes som proteiner i levende og døde plantevev. Planter oppnår nitrogen fra atmosfæren eller jorda og innlemmer den i sine celler, og derved omdanner den til organisk nitrogen.

Uorganisk nitrogen

To av de vanligste former for uorganisk nitrogen er nitrat og ammonium. Jordmikrober kan omdanne nitrogenbundet til organisk materiale til ammonium, noe som gjør nitrogenet brukbart av planter og jordmikrober.

Inngang

Nitrogen kan komme inn i systemet direkte fra atmosfæren, gjennom gjødslingsanvendelse eller gjennom jord og overflatevann . Planter og mikrober tar i de uorganiske formene, og når de dør og dekomponerer, slipper de organisk nitrogen tilbake i jorden.

Utganger

Nitrogen er tapt fra jorda og returnert til atmosfæren gjennom prosesser som konverterer nitrogen tilbake til en gassform. En gang i atmosfæren kan den fortsette syklusen til å møte behovene til planter og mikrober. Nitrogen syklusen er en dynamisk prosess som innebærer mange trinn og flere endringer i form og reaktivt potensial for nitrogen. Det er en syklisk prosess som ikke til slutt drives av en energikilde. Snarere består det av flere faser og styres av behovene til planter og jordmikrober.