Hvordan Dissect a Sea Urchin

 

1.

Sett på nitril- eller latexhansker, og sørg for at arbeidsområdet og verktøyene er rene. Sanitære verktøy og forhold er viktige for å forhindre forurensning av prøven.

2. Legg på sjøpølseprøven på en ren plastdisksjonsbrett eller panne. Sett sjøpølse med sin orale overflate ('munnen' enden) med forsiden ned og dens abale overflate ('anus' -enden) med forsiden opp. Den aboral overflaten er flatere, mens den orale overflaten er preget av to små inngrep på hver side av munnen.

3. Lag et grunt snitt rundt omkretsen av sjøkyllingen , som om du 'skjærer prøven i to.' Bruk et par skarpe saks eller beinskjær, kutt bare dypt nok til å skjære gjennom sjøkjøttets tøffe ytterlag. Pass på at du ikke skjærer gjennom underliggende indre organer. Trekk forsiktig ut de to hemisfærene av sjøpølse, og sett begge på skuffens kuttside oppad.

4.

Telle alle gonadene, de mørke eller litt mørkegule organene som har humpete overflater, i den abale halvkule, og fjern dem med tanger. Prøv å finne alle fem av gonadene, som kan forstørres vesentlig dersom prøven ble tatt inn under avlssesongen.

5. Ta ut den store og tynne tarmen fra den orale halvdelen av sjøpølse med tang. Tykktarmen er fremtredende, buet langs bunnen av munnen tykktarmen i sjøkyllingen. Tynntarmen ligger rett over og delvis skjult under tyktarmen.

6.

Undersøk resten av fordøyelseskanalen, inkludert spiserøret , cecum (mage) og endetarmen, med en skalpell og pincet. Fordøyelseskanalen er lokalisert midt på sjøkyllingens overflate og er cal ledet Aristoteles lygte. Strukturen er faktisk lanterneformet, med spiserøret spirende opp fra toppen.

Tips og advarsler

  • Se diagrammer eller fotografier av sjøforankringsanatomi mens du 'dissekerer for riktig å identifisere organer og andre fysiske egenskaper.'
  • Desinfiser alle overflater og verktøy, og skikk nøye bort eller bevare sjøkyllprøven og dens deler etter at du er ferdig med disseksjonen.
  • Søpindsvin er fantastiske skapninger som sakte beveger seg langs bunnen av havet ved hjelp av mange gjennomsiktige rørfødder spredt blant mange utvendige porcupine-lignende spines. Dissecting a sea urchin kan være et fascinerende prosjekt for sjøliv entusiaster og studenter. Søpindsvin har en interessant anatomi, med de fleste indre organer som består av et omfattende fordøyelsessystem. Få verktøy er nødvendig for å dissekere en sjøpølse, og du kan fullføre disseksjonen på omtrent en time.