Livssyklus av en Stickbug

 

Arter og område

Det er anslått at det er ca. 3000 arter av pinneinsekter i verden. Stikkinsekter kan finnes i tropiske skoger og skog og finnes på alle kontinenter bortsett fra Antarktis.

Reproduksjon

Kvinner kan produsere fruktbare egg uten hanner, noe som er en form for reproduksjon som kalles parthenogenese. Alle egg som produseres på denne måten, kommer til å hakke inn i kvinner, mens egg produsert som følge av parring med hanner, kan klekke kvinnelige eller mannlige babyer (eller 'nymfer').

Egglaging

Female stick insekter vil bruke to metoder for å legg egg: slippe dem på bakken på forskjellige steder eller deponere dem på et skjult sted, for eksempel under blader eller innsiden av planter. Det kan ta tre til 18 måneder for egg å kle, avhengig av arten.

Størrelse og levetid

Stikkinsekter modnes i tre til 12 måneder og kan leve fra ett til to år. De vokser vanligvis til en størrelse på 1 til 13 tommer, med menn er vanligvis mindre enn kvinner.

Mat

Det primære dietten til det nattlige, sterkjakkede pinneinsektet er vegetasjon. Deres egne dråper inneholder i sin tur mange næringsstoffer og blir mat til andre insekter.

Beskyttelse mot rovdyr

To andre måter som stikker insekter, er i stand til å beskytte seg, svinger når de går for å etterligne vindenes effekt planter og kaste et ben for å unnslippe en rovdyrs grep. Stick insekter, som San Diego Zoo peker ut, 'har tatt kamouflage og imitasjon til det ytterste.' De er insekter som har en nesten nøyaktig likhet med pinner eller kvister og kan lett blande seg til omgivelsene i naturen. De danner rekkefølgen på insekter som kalles Phasmatodea, som kommer fra det greske ordet 'phasma', som betyr 'spøkelsesløst eller uvanlig syn'.