Om Origami Seilbåter

 

Historikk

Origami oppsto i Japan en gang i løpet av begynnelsen av 1600-tallet. Det finnes også bevis på antikke papirfoldingstradisjoner i Kina, Spania, Tyskland og Midtøsten. En viktig del av japansk seremoni og kultur, origami representerer hovedsakelig bevegelige gjenstander (fugler, fisk, seilbåter, hender), de som er viktige for tro (stjerner, guder) og ulike tradisjonelle symboler.

Funksjon

Origami innebærer å brette en stykke papir for å lage en representasjon av en geometrisk form, et dyr, et motiv eller et objekt. Gjennom århundrene har det blitt brukt til å lage dekorasjoner, tribal gaver, passasjerer, lykke til tokens, feiringer, gaver til naboer og kongelige og hellige symboler. Origami seilbåter er en direkte representasjon av den gamle kunsten å fiske og seile, oversjøisk handel og kraften i havet sammenlignet med motet til fiskeren som våget å utfordre sjøgudene. I dag fungerer origami seilbåter som en kreativ, morsom aktivitet for barn og kan også være et intens yrke for voksne: Det er konkurranser, prestisjefylte priser og anerkjennelse for de beste origami-seilbåtene.

Funksjoner

Origami seilbåter er konstruert av ett ark papir, vanligvis en glatt papir som selges i pakker spesielt for origami. Lim, saks og tape blir aldri brukt. I den enkleste form ligner en origami seilbåt en flat formue kake, med en trapesformet base og to trekanter som kommer opp fra toppen av den. Mer komplekse seilbåter består vanligvis av en bred base som er diamantformet. Et skarpt oppoverpunkt tjener som seilet; Dette har vanligvis en fold som strekker seg ned fra den for å skape det nederste seilet.

Typer

Origami handler om papiret. Det ideelle papiret for origami er hvitt på den ene siden og farget eller mønstret på den andre. Det er tre hovedtyper: Kami papir er en glatt, tykk tradisjonell japansk papir. Folie-støttet papir er veldig tynt og har nesten en vevskonsistens; det er bra for komplekse detaljer. Washi papir, også tradisjonelt til Japan, er laget av lange fibre av tremasse, så det er mer tøft; lignende papir er laget av hamp, ris og bambus.
Origami papir kommer i et bredt spekter av farger og mønstre. Andre typer papir kan selvfølgelig brukes, men dette papiret er bedre på grunn av tykkelsen og konsistensen. Noen ganger papiret er gjennomvåt før kunstneren gjør mer intrikate folder, noe som gjør modellen svært stabil når den tørker.

Tidsramme

Folding en origami seilbåt kan ta alt fra 5 minutter (for en liten seilbåt konstruert av en person med raske hender som vet hva han gjør) i mange dager (for en stor modell med intrikate detaljer, folder og design). Ordet origami oversetter bokstavelig talt til 'folding' (oru) 'paper' (kami). Denne intrikate, vakre, antikke kunsten å brette papir i kunstverk har gitt fornøyelse og en hobby for millioner av mennesker, unge og gamle, over hele verden. Grunnleggende origami seilbåter er en av de enkleste modellene som kan foldes, men de kan variere fra enkle til ekstremt komplekse, avhengig av hvilken type papir som brukes, tiden som er satt inn i prosjektet og størrelsen.