Slik bruker du akvarellmaling

 

1. Legg det flade arket med akvarellpapir på en jevn, flat overflate.

2.

Få dine farger klar til å male. Hvis du bruker rør av akvarellmaling, klem deretter en liten mengde på paletten og legg til en dråpe rent vann til hver farge. Legg fargene fjernt fra hverandre siden vannet vil reise og farger vil blande, forurense hverandre. For pannmaling (formålte faste maling i en pannetype boks), legg til en dråpe rent vann til de fargene du skal bruke.

3.

Hell rent vann inn i beholder og sett den ved siden av papiret på siden du maler fra. Hvis du har høyrehendt, sett deretter malingen og vannbeholderen på høyre side.

4.

Dyp penselen i rent vann og flekk det litt på papir håndkle. Legg penselens spiss inn i farge- og vanndråpet, og bland fargene litt, slik at malingen blir tynn og kommer inn i penselhårene på penselen.

5.

Sett Legg den påførte penselen på papiret og sveip børsten over overflaten. Det vil suge inn i papiret og tørke om noen minutter eller mindre. Dette kalles våt-å-tørke maling: våt maling på en tørr overflate. Jo mer vann som er i malingen, jo lettere fargen blir. Jo mindre vann, jo sterkere fargen er. Prøv både dristige og lyse farger for å se hvordan de ser ut.

6.

Rengjør børsten i vannet til all fargen har gått fra hårene. Våt en del av papiret i en 2-tommers bred firkant. Plukk opp fuktig farge på børsten og dab den på den ene siden av den våte delen. Kant papiret og se fargebevegelsen. Dette kalles en fargeblødning. Når et maleri er gjort våt-på-vått, er dette metoden som brukes. Jo mer vann som brukes, jo mindre kontroll vil du ha over maling, selv om det kan resultere i en flott design.

Lag en annen farge over den tørkede delen du bare malt for å se hvordan fargene fungerer sammen. Du vil fortsatt se fargen under, men du har skapt en unik kvalitet til fargene. Dette er en våt-over-tørr metode for lagring av maling.

8. Legg farge rundt kantene på fargeprøven når fargeprøven har tørket. Dette skaper dybde og skygge som gjør at fargeprøven kan komme fremover.

9.

Lakk noen blomstblader ved hjelp av våt-på-tørr-metoden. La dette tørke og tilsett vann til ett kronblad, og legg deretter til en annen farge. Se på endringene som finner sted. Vanligvis vil du våt en petal, plasser den våte fargen i kronbladet, og når du er klar til å flytte til et annet kronblad, bør det være en kronblad som ligger ved siden av den første, ikke en rett ved siden av den. På denne måten har fargene ikke blomstret i hverandre. Dette er spesielt viktig hvis du vil ha mer kontroll over sluttresultatet.

Tips og advarsler

  • For mer kontroll over malingen, bruk et tørt papir og mindre vann i børsten. Løft uønsket farge fra papiret ved å fukte papiret med rent vann og blott det med et mykt, ikke-sunt vev.
  • Don Ikke skru av papiret da det kan føre til skade på papiret og designen. Papir og maling med høy kvalitet gir de beste resultatene.
  • Hvis du er entranced, men fortsatt skremt av akvarellmaleri, med litt øvelse og litt kunnskap, blir du en akvarellmalere og elsker hvert minutt av det. Denne artikkelen vil introdusere deg til måtene vann og farge møtes, blander og jobber sammen.