Desiccant Drying Facts

 

Funksjoner

Tørkemidler er vanligvis laget av to sylindere. Når tørkemidlet i en sylinder blir fuktig, overføres luftstrømmen til den andre sylinderen mens den første tørker.

Oppvarmede tørketrommel

De tre hovedtykkene tørkemiddeltørkere er varmefrie, oppvarmede og blåsere. Oppvarmede tørkeapparater har et varmeelement som tørker det mettede tørkemiddelet. De er mer energieffektive enn andre tørketromler, men har relativt kort levetid.

Blåserspyling

Blåserspray tørkemiddeltørrere ligner på oppvarmede tørkeapparater, men de bruker en elektrisk vifte som pumper i ukomprimert, oppvarmet luft .

Heatless

Varmefri tørkemiddeltørkere krever store mengder trykkluft. De har høyest driftskostnad, fordi det tar lengre tid for tørkemidlet selv å tørke.

Laboratoriebruk

Tørkemiddeltørking er også ansatt i laboratoriet for å fjerne fuktighet fra løsningsmidler og sikre at fuktighet ikke forurenser kjemiske reaksjoner . Tørkemidler, som silika, alumina og kalsiumsulfat, brukes i beholdere som kalles tørkemiddeltørkere for å fjerne fuktighet fra luften. Desiccants brukes primært i industrielle tørkere og avfuktingsmidler fordi fuktig luft kan være skadelig for mekaniske produkter.