Hvordan manater Care for Offspring

 

Grunnleggende om reproduksjon

Manater kan avle når som helst på året, selv om det kan forekomme sesongvariasjoner. I Florida, for eksempel, synes parring forekomme hyppigere om våren og sommeren, og en undersøkelse av Amazonian manatees viste fødsler synkroniseres med høyt vann i elver. Etter en svangerskapstid på omtrent et år føder kvinnen en 3 til 4 fots kalv - eller noen ganger et sett med tvillinger - som veier 60 til 75 pounds. Hun kan ikke bære avkom igjen i to til fem år. Kalvesykepleier under vann, og søker etter brystvorter under sine mødre 'flippers'. Morsparet - som viser de sterkeste sosiale bindingene som er kjent blant manatees - kan forbli sammen i to år.

Kommunikasjon og predatorforsvar

Kvinnelige manater og deres kalver kommuniserer vokalt for å opprettholde kontakten. Forsker James Powell, i 'Manatees: Natural History u0026 amp; Bevarelse ', skriver at distressed kalver kan ringe til sine mødre, og begynner en' rask duet av squeals 'mellom dem. Mens voksne manater ser ut til å bli sjelden forvirret, er kalvene sårbare overfor robuste rovdyr som store haier, krokodiller, alligatorer og orker I en postering til Save the Manatee Clubs nettsted, rapporterte biolog Cathy Beck med den amerikanske geologiske undersøkelsen at vestindiske manater for det meste ignorerer amerikanske alligatorer i Florida, selv om en kvinne var blitt observert fysisk blokkerte hennes kalv fra en større alligator. Hunnene kan av og til forlate kalvene i et beskyttet område, ifølge Powell, til fôr i flere timer.

Oppholder seg varm

Sesongbevegelse bidrar til å beskytte kalvene mot skyggen av vær. Vestindiske manater, som kan reise så langt nordover som Virginia om sommeren, avtaler sitt utvalg om vinteren, ofte migrerer innlands elver og utstrømmer av artesiske fjærer for termoregulering. Som kalver av denne arten er sårbare i temperaturer under 68 grader F, er slike regionale og lokale migreringer avgjørende. Det er tre arter av manater, som er plantelevende marine pattedyr i Order Sirenia: den vestindiske manatee i det sørøstlige USA, Mexico og Latin-Amerika; Amazonian Manatee av Amazon River Basin; og den vestafrikanske manatee, som strekker seg fra Senegal til Angola. Den globale befolkningsstatusen til disse langsomme, passive og relativt ensomme skapninger er lite kjent. Likevel, som menneskelig forårsaket dødelighet er godt etablert, er manatee reproduksjon av spesiell interesse.