Hvordan skrive en boksammendrag

 

1.

Les boken din og ta notater. Når du leser, identifiser temaet for boken, tonen og noe spesielt med måten den er skrevet på (eksperimentell, strømbevissthet, etc.). Vær spesiell oppmerksom på endringer av scene og slutter av kapitlene. bør ha minst én linje med notater for hver enkelt scene. Notatene dine mens du leser, bør identifisere hvem som handler i hver scene og hva de gjør, samt hvilken effekt denne handlingen har.

Hvis du beskriver en ikke-fiksjonsbok, ta notater om hvert kapittel separat, og start et nytt ark med hvert kapittelbytte. Identifiser hvert kapitles hovedpunkter, eventuelle spesielle argumenter som er laget for å støtte de punktene og fakta som er definert i kapittelet. Prøv å avslutte notatene dine med tolkningen av hvordan dette kapittelet fremmer det generelle argumentet som er gjort av boken som helhet.

2.

Bruk et tekstbehandlingsprogram eller et rent ark , skriv en introduksjon til boksammensetningen din. Skriv ned tittelen og forfatteren av boka og eventuelle notater om boken som kan sette den i perspektiv. (For eksempel, 'Oliver Twist, av Charles Dickens, var en roman skrevet i Realismestilen som kritiserte behandlingen av barn i viktoriansk England.') Bruk dine fullstendige notater, skriv en oppgaveoppsummering som samler hele boken. ('Oliver Twist fulgte ungdommen til en foreldreløs fra sin tid på et barnehjem gjennom sin tid på Londons gater, til han fant et godt hjem.')

For en fiksjonsbok, bruk notatene dine til å oppsummere hovedpunktene i romanen. Ikke vær bekymret for å nevne hver enkelt scene, men nevner hvert kritisk plott, karakter og delplott. Fordi dette er en oversikt, trenger du ikke å bruke komplette setninger. Du trenger heller ikke å bruke en formell konturstruktur, med mindre du har blitt fortalt å gjøre det for et oppdrag. Det viktigste for en oversikt er at det gir mening for deg.

For en ikke-fiksjonsbok, bør du ta med hvert kapittel i oversikten. Bruk notatene, gå gjennom kapittel ved kapittel og skriv ned hovedpunktene for hver. Det kan være lettere for deg å bruke en formell konturstruktur, men du trenger ikke . Hvis du bruker en formell disposisjonsstruktur, starter du en ny hovedoverskrift (I., II., III., Etc.) for hvert kapittel.

4.

Når du ' ve har fullført oversikten din, sett den til side for en dag eller to, så les gjennom den for å sikre at du har nevnt hvert hovedpunkt. Riktig etter behov.

Sammendrag av boksammendrag hjelper elevene å forstå hva de har lest og assimilere informasjonen om å bygge videre på. Den beste fiksjonsboksamlingen vil inneholde tegn, innstillinger, hovedtemaer, hovedpunkter og noen utestående detaljer om boken, som unike stiler. Nonfiction-boksoppsummering bør inneholde en oversikt over hvert kapittel, inkludert den mest kritiske informasjonen i hvert avsnitt. I begge tilfeller vil en velskrevet boksammendrag gi studentene og andre kjernen i bokens kunnskap.