Slik Sand Down Orange Peel on Paint

 

1.

Rengjør overflaten med en klut fuktet med såpeoppløsning eller vann for å fjerne støvpartikler og overspray.

2. Overflate et lys en gang over med fint sandpapir, sliping i en rett frem og tilbake bevegelse. Hvis overflaten er tre, bruk 400-grit papir. Hvis det er metall, bruk 800 til 1000 grit, avhengig av tilstanden til appelsinskallet. Denne lysslipingen slår ned de harde flekkene på finishen. Tørk den igjen med en fuktig klut.

3. Våt et ark med vått eller tørt sandpapir av den neste fineste klasse og sand igjen, flytte papiret frem og tilbake på overflaten, ikke i en sirkelbevegelse. Hvis du slipper tre, sand med kornet. Hold overflaten godt smurt med vann og bytt papiret når det begynner å tomme opp. Du vil oppleve litt motstand når du begynner, men når overflaten begynner å flate ut, vil du føle at papiret begynner å glide over det.

4.

Løft papiret og skyll overflaten med jevne mellomrom, sug deretter av vannet og kontroller fremdriften. Når overflaten utvikler et kjedelig, flatt utseende, er det riktig slipt. Hvis det er skinnende, trenger det mer arbeid.

5.

Tørk overflaten når du er ferdig og la den tørke. Hvis du er ferdig med en treflate med lakk, spray på anoth er våt jakke. Hvis du maler en metalloverflate med akryl emalje eller uretan, sprer du rubbing compound med en trag og buff finishen med en elektrisk buffer.

Tips og advarsler

< li> Appelsinskall kan utvikles med latex- og alkydmaling, men fordi overflatene disse malene brukes til, er større og grovere, er det ikke vanligvis merkbart. Du kan sand alkydmaling for å fjerne appelsinskall hvis ønskelig.
  • Ikke konsentrere deg om å slipe et område i lengre periode, spesielt med grovere papir, eller du kan gå gjennom mål.
  • 'Appelsinskall' er en tilstand som oppstår når nypålagt maling ikke er helt ut. Det er spesielt et problem når du sprayer fortørkende overflater, for eksempel lakk eller akryl emalje. Det kan være et resultat av å holde pistolen for langt unna overflaten, slik at løsningsmidlet kan fordampe før malingen har nivellert. Det kan også skje hvis det er voks, silikon eller noe annet glatt materiale på overflaten som gjør at malingen blir perle. Du kan vanligvis korrigere appelsinskall ved å bøffe eller påføre et annet strøk, men først må du sandke det ned.