Slik fjerner du kalkstein på en fossil

 

1.

Legg kalksteinstenen som inneholder fossilen på en flat arbeidsflate. En solid arbeidsbenk eller bordplaten er ideell.

2.

Gjær kalksten bort fra fossilen ved hjelp av en liten meisel og tapphammerslag. Begynn på enden av fjellet og arbeid deg mot fossilen. Trykk lett på meiselen for å bryte biter av kalkstein. Vær forsiktig så du ikke ødelegger fossilen.

3. Bruk et vibroverktøy for å fjerne kalkstein fra nær fossilen. Vibroverktøyet brukes litt som et roterende verktøy; Vær veldig nøyaktig i verktøyhodeplasseringen. Ikke plasser vibreringsspissen for nær fossilen. Arbeid rundt fossilet holder seg minst 1/4 tommers vekk fra fossilen.

4. Bruk en metall fossil plukk for å fjerne små kalksteinfragmenter fra overflaten av fossilen. Dette verktøyet ser litt ut som et valg som brukes av en tannlege. Skrap forsiktig og plukk små kalksteinstykker bort fra fossilen.

Tips og advarsler

  • Syreoppløsninger kan brukes til å oppløse kalkstein fra visse fossiler. Disse løsningene bør brukes med riktig veiledning fra en erfaren paleontolog eller kjemiker, da de lett kan skade selve fossilen hvis de brukes feil.
  • Kalkstein inneholder vanligvis en stor mengde fossiliserte plante- og dyrrester. Gjennom den geologiske prosessen med å danne kalkstein ligger mange skapninger begravd i sediment som overflater som kalkstein over millioner av år. Kalksteinholdige fossiler er ikke lett å fjerne uten passende verktøy. Paleontologer studerer og praktiserer i mange år innen fossilbehandling, en delikat prosess for å fjerne fossiler fra stein. Fjerning av kalkstein fra fossil kan oppnås etter et riktigt sett med retningslinjer.