Bruk av diatomitt som absorberende

 

Bruk av diatomitt som absorberende

Plantematvareprodusenter bruker diatomitt til å hjelpe til med langsom frigjøring av vann og næringsstoffer til planter. På samme måte bruker pesticid- og herbicidprodusenter diatomitt som et absorberende stoff av giftige kjemikalier som langsomt slippes ut for å ødelegge giftige insekter og planter. Diatomitt kan absorbere olje, fett og farlig avfall uten å endre sin egen kjemiske egenskaper og forårsaker ytterligere farer. Diatomitt brukes ofte til oppsamling av farlig avfall i kjemiske anlegg og industriområder. De fleste kattavfall inneholder diatomitt, da det virker som både et filter for lukt og væskeabsorbent.

Andre bruksområder < / h2> Diatomitt brukes også ofte som et filter. Dens porøsitet gjør den ideell til å filtrere urenheter ut av fett, oljer, øl, viner og ulike urenheter og rusk ut av offentlige vannsystemer. Diatomitt brukes også som fyllstoff i såpe, vaskemidler, papir , murstein, fliser og ulike maling og plast.

Tidligere har diatomittets milde slipegenskaper gjort det til en valgfri ingrediens for metallpolering og tannkrem. Diatomitt er et sedimentært bergsediment som er krittlignende i tekstur, med meget myke og fine korn. Det er typisk hvitt eller lysgrå, og dets fine porøse og litt slitende egenskaper gjør det ideelt for bruk som absorberende. Diatomitt brukes som absorbent for mange kommersielle og forbrukerformål.