Dyr som tilpasser seg Pelagic Zone

  Planetjorden består av fem biomer, og den akvatiske biomet er den største siden den dekker nesten 75 prosent av jorden, ifølge University of California Museum of Paleontology. To regioner av akvatisk biom er ferskvann og marine. Disse områdene består av ulike økosystemer eller soner. Innenfor havregionen er havets økosystem. Det åpne hav er omtalt som den pelagiske sonen. Planter som overflatesaltene lever i pelagisk sone, samt en rekke fiske- og sjøpattedyr som har tilpasset seg disse koldtvannene.

Hvaler

Hvaler feed på zooplankton, krill og andre mindre dyr som finnes i overflod i den pelagiske sonen. Det er mange hvalarter, inkludert blå, beluga, grå, sperm, humpback, sørlige høyre og pygmy høyre hval. Den blå hval er ikke bare det største dyret som finnes i den pelagiske sonen; det er det største dyret på jorden. Spermhvalen er den eneste store hvalarten med tenner; og det dykker dypere enn noen annen hval til dybder på minst 3000 fot, ifølge den ideelle organisasjonen Save the Whales. Killerhvaler (også kjent som orca) er teknisk dolphin-arter. Denne arten foretrekker varmere kystvann, men finnes i alle havene og tilpasser seg kaldere områder som pelagisk sone. Som ulver jakter hvalfangster som en gruppe og spiser på mindre hvalarter som beluga.

Delfiner

Spinner delfiner finnes ofte i selskap med pukkelhvaler i den pelagiske sone i Stillehavet i områder som den hawaiiske øygruppen. 'Spotted delfiner består av tropiske og subtropiske arter og er bredt fordelt i alle tropiske og varme tempererte farvann i Atlanterhavet, Stillehavet og de indiske havene,' ifølge American Cetacean Society. I det åpne hav kan denne arten ses i hundrevis, til og med tusenvis. Dette skyldes sannsynligvis at spotted delfiner spiser på en rekke fisk og blekksprut som gjør åpne farvann til deres primære habitat. Vanlige delfiner lever i alle tropiske og tempererte farvann. Mens den langbehandlede vanlige delfinen foretrekker kystvann, er det kortsiktige variasjonen ofte funnet i det åpne hav, spesielt den østlige tropiske Stillehavet.

Oceanic White-tip Sharks

Oceanic white-tip hajar er de mest Vanlige haier funnet i den pelagiske sonen. Denne beryktede arten er en kjent mannevenner, hovedsakelig på grunn av kontoer fra overlevende fra USA. Indianapolis, som var vitne til angrep av hundrevis av swarming oceanic white tips under katastrofen i andre verdenskrig. Ifølge MarineBio Conservation Society kan disse store haiene være aggressive og uforutsigbare. Tunfisk, mahimahi, stingrays, sjøskildpadder og blekksprut er blant de vanligste artene som finnes på den hvite tippens meny.