Hvordan tegne skyggefasene

 

1.

Tegn ansiktet med en oval. Legg til et kryss eller 't' -form i ansiktet for øynene og munnen. Legg til et lite horisontalt strekk for munnen. Tegn parallelle vertikale linjer som kommer fra kanten og strekker seg ned.

2.

Legg til detaljene i ansiktet. Tegn øynene med små ovaler på den horisontale retningslinjen. Inne i dette, legg til halvcirkler for elever og iriser. Tegn øyenbrynene med bøyde linjer over øynene. Legg nesen med en liten trekant. Legg til to diagonale linjer til siden av nesen. Tegn munnen ved å legge til en underleppe med en buet linje under munnretningslinjen. Lag ørene med små rektangler på siden av hodet.

3.

Slett retningslinjene. Tynn øyenbrynene ved å tegne parallelle linjer over øyenbrynene og koble dem sammen. Plasser lyskilden din. Tegn dette ut direkte på siden og merk linjer for å vise hvor lyset peker. På bildet til venstre ligger lyskilden øverst i høyre hjørne.

4.

Legg bare skyggene til de ansiktsområdene som ikke blir rammet av lyskilden. Mørk under haken, bortsett fra en tynn del på høyre side som rammes av lyset. Mørk høyre side av pannen med en trekantet skyggeflate som strekker seg fra venstre side av hodet og stopper på slutten av venstre øyenbryn.

5.

Mørk hele venstre side av ansiktet, da dette er dekket i skygge. Legg en lapp av hvit på den øvre kinnet. Forleng denne skyggen til midten av nesen. Bøy skyggen helt ned til munnen. Legg til en skygge på linjen som strekker seg fra høyre side av nesen.

Tips og advarsler

  • Ta alltid lyskilden din på siden . Skyggene vil alltid være på motsatt side av lyskilden.
  • Skygger på ansikter kan legge til dybde, mysterium og følelser til et tegns ansikt. Mørke og skyggefulle ansikter kan brukes til å skildre en skurk, et noir-tema eller til og med en hengiven mørk helt. Tegningsskygger på et ansikt kan være vanskelig. , hvis du tar hensyn til hvor lyskilden er, kan du effektivt legge til skygger med noen enkle linjer. Du kan bruke denne håndboken som en mal for å skape skygger på en rekke ansikter. Når du har mestret denne viktige teknikken, kan du prøve bruke den til å tegne tegninger og til og med skikkelser i stilleben.