Livssyklus av en vinløk

 

Bakgrunn

Vineaksler er vanlige understory busker eller små trær som ligger i de store skogene i Stillehavet Nordvest, alt fra lavlandet til subalpine landskap.

Reproduksjon

Buskene bærer både mannlige og kvinnelige blomster --- rød og klynget --- på en enkelt plante. Frøene, som med mange lønner, er påkledd i sammenføyde vingede frukter, kalt samsaras som sprer seg på brisen.

Vækstform

Vineaksler manifesterer seg i forskjellige former etter hvert som de modnes avhengig av miljøet. I kraftig skygge er de klumpete og knuste; i åpen sol er de mer avrundede.

Forstyrrelser

Vine-lønn skaper spring opp lett i tykkelser når deres tette skoger åpnes av forstyrrelser som branner, logging eller snøskred.

Sesongkykler

The Myke, grønne blader av vinranklønnen skifter briljant i høst. Busker i dype skoger viser ofte blekgul løvverk, mens blader i mer sollys kan være rike skarpe, oransje eller rosa. Diminutive og ofte vidt spredt, vinrankorner er likevel slående komponenter av nordvestlige skoger --- spesielt i løpet av høsten ser fargene seg midt i den mørke skyggen som støpes av mammutrør.