Svampe og sopp i innendørs potteplanter

 

sopp

sopp er faktisk frukten av en sopp. En lysegul sopp med det vitenskapelige navnet Leucoocoprinus birnbaumii er en av de vanligste innendørspottinntrengerne. Hetten kan være enten flat eller i form av en ball, avhengig av hvor moden sopp er.

Soilsporer

Svampen og påfølgende sopp vokser fra sporer. De er små og kan lett forurene jord uten varsel. Hvis du har fylt plantekrukken med jord fra hagen, er sjansene for å vokse sopp vanligvis større enn med potteplanter kjøpt fra barnehagen.

Vindsporer

Sporer blir normalt spredt av vinden, slik er de komme inn i jorden. Det er mulig for vinden å bære dem inn i hjemmet ditt, eller for dem å sette seg fast på klærne og så til slutt bli børstet inn i nærheten av plantene.

Varm værs sopp

De fleste plen sopp som kjølige, fuktige miljøer. Sopp som kommer opp i en innendørs potte, pleier å være det motsatte, og foretrekker varme, fuktige vekstforhold.

Bli kvitt sopp

Det er vanskelig å bli kvitt innendørs sopp når de har dukket opp. En metode er å fjerne kappene så snart de kommer til syne. Dette vil forhindre at sporer, som er lagret i kappene, forurenser mer av plantene dine. Endring av jorda er et annet alternativ, men siden en del av den gamle jorden vil bli igjen på plantens røtter, kan dette ikke være helt vellykket.

Bor med dem

Svampe som vokser i potteplanter, vil ikke skade dem. De er vanligvis giftige for oss, så spis dem ikke. Noen gartnere bare la dem vokse og pynte sine containere for å se ut som mini-skoger ved å legge til dyr eller fe-lignende figurer. Du ville tro at ved å dyrke potteplanter innendørs så ville sopp ikke plutselig virke som om fra ingensteds. Men disse smarte soppene finner en vei inn i den hengende kurven eller den fancy leirepotten som dekorerer ditt favorittakentbord.