Hvordan estimere strømning fra en vertikal rør

 

Beregn strømmen fra en vertikal rør

1.

Mål innerdiameteren til det vertikale røret i tommer.

2.

< p> Mål høyden på vannet i tommer fra toppen av røret. Når vannet strømmer fra toppen av røret, tegne en imaginær linje over det høyeste punktet av vannstrømmen. Mål fra denne imaginære linjen til toppen av røret i tommer. Denne måling er vannets høyde.

3.

Bestem om vannet strømmer i en stråle- eller sirkelrør. En stråle er et resultat av vann under betydelig trykk, mens en sirkelrør er preget av en krone av vann som strømmer opp og over kantene av toppen av et vertikalt rør. Trykket fra en vannstråle vil resultere i et vesentlig større volum vannstrøm enn det som er en sirkulær stempel, slik at hver krever en annen ligning for å anslå strømningen nøyaktig.

Hvis høyden på vannet over toppen av røret er større enn 1,4 ganger rørets innvendige diameter, da er det en jetstrøm. Hvis høyden på vannet er mindre enn 0,37 ganger rørets innvendige diameter, strømmer den som en sirkelrør.

4.

Beregn strømmen fra røret.

For vann som strømmer som en stråle, beregne strømmen med følgende ligning.

Galloner per minutt = 5.01d ^ 1.99 h ^ 0.53

Hvor d = rørets innerdiameter og h = vannets høyde.
< br /> For vann som strømmer som en sirkelformet vei, bruk følgende ligning.

Galloner per minutt = 6.17d ^ 1.25 h ^ 1.35

Disse ligningene ble formulert av Lawrence og Braunworth ved Cornell University og ble først publisert i American Society of Civil Engineers, Transaksjoner, Vol. 57, 1906.

Tips og advarsler

  • New Mexico State University har allerede gjort matematikken for en rekke vanlige pipe dimensjoner og strømningshastigheter. De tilbyr et diagram som viser gallonene per minutt for hver mulighet på http://aces.nmsu.edu/pubs/\_a/a-104.pdf.
  • For du bruker tiden til å jobbe gjennom ligningene selv , kan du se på denne praktiske referansen.
  • Nøyaktig måling av strømmen av vann gjennom ulike deler av et vanningsanlegg er avgjørende for ethvert mellomstort til storskala landbruksprosjekt. Vann blir en knapp ressurs i mange deler av verden, så bruk av det sparsomt er like viktig som å gi avlinger eller husdyr det vannet de trenger for å vokse. Det er en delikat balansehandling som krever riktig måling av vannstrømmen gjennom både horisontale og vertikale rør av forskjellige diametre.