Hvordan jobbe med røde kamerabilder

 

1.

Forstå at røde kamerafiler er bilder som er lagret fra dataene som er samlet inn av kamerasensoren, men som ennå ikke er tolket av kameraets prosessor. Dette betyr at ved å ha de rå dataene , kan redaktøren bestemme alt hvordan alt i sitt bilde tolkes, fra hvitbalanse til eksponering mot kontrast til fargemetning. For å gjøre dette må fotografen bruke et råbehandlingsprogram for å velge disse alternativene før du eksporterer et sluttbilde. Adobe Lightroom 2 er et kraftig råbehandlingsprogram som er enkelt å bruke med tanke på kraften det gir kunstneren, og det gir en komplett arbeidsflyt fra kamera til ferdig fil.

2.

Importer din røde filer til Lightroom. For å gjøre dette, koble kameraet til datamaskinen din via kabelen som fulgte med den, eller ta minnekortet ut av datamaskinen din og legg det inn i en dedikert kortleser. Deretter starter Lightroom-programmet. åpen, kan du se at det er flere valg over toppen av th e skjerm for hvor du kan begynne å jobbe. Klikk på 'Bibliotek.' I venstre rute klikker du på 'Import' -knappen; en meny åpnes og spør hvor du vil importere filer fra. Du kan velge ditt kamera eller bla til råfiler allerede på datamaskinen. Når du har valgt filene, åpnes en meny som ber deg om å velge importinnstillingene. Velg hvor de røde filene skal lagres, om du vil endre navn på dem, og hvilke søkeord du vil søke om å sortere dem i biblioteksmodulen. Når du har gjort dine valg, klikker du på 'Import'; Du er klar til å redigere bildene dine.

3.

Klikk på ett av bildene dine for å markere det, og klikk deretter ordet 'Develop' øverst på skjermen for å få det bildet inn i utviklingsmodulen. Dette er hvor alle redigeringsvalgene er laget, og alle alternativene du kan velge er i høyre rute. Først retter du hvitbalansen på bildet ved å dra glidebryteren 'Hvitbalanse' til den varme eller kule siden for å fjerne hvilken som helst fargegjengi bildet ditt kan ha. Bruk deretter glidebryteren 'Eksponering' for å korrigere over- eller undereksponering du måtte ha. Etter det, gå ned i listen over skyveknapper, juster bare det som trengs. Skyveknappen 'Blacks' vil angi skyggens maksimale mørke, 'Fill Light' kan justeres for å få ut detaljer i de mørke områdene, og 'Recovery' kan gi detaljene tilbake til høydepunktene. Den generelle lysstyrken og kontrasten kan deretter justeres med glidebryterne. Til slutt bruker du glidebryterne Vibrance og Saturation for å justere intensiteten til fargene i bildet ditt. Alle disse alternativene er gjort for å smake; Det er ingen 'riktige' innstillinger.

4.

Eksporter ditt endelige bilde. Du kan være i enten utviklingsmodulen eller biblioteksmodulen for å eksportere. Gå til 'Fil' -menyen og velg 'Eksporter'. En boks åpnes som viser deg mulighetene for å lagre filen. Etter å ha valgt plassering, navn og filformat, trykk 'Eksporter' -knappen. Du er ferdig med å behandle din råfil.

En råfil er de ubehandlede dataene fra en digitalkamera sensor. Siden dataene er ubehandlede, krever det spesiell programvare for å vise og redigere, men det gir også brukeren muligheten til å tolke bildedataene som han ser hensiktsmessig ved hjelp av behandlingsprogramvare .Det betyr at brukeren gjør valgene om hvordan det endelige bildet vil se ut, og har et bredere spekter av muligheter når man utvikler et digitalt bilde. Selv om det virker komplisert først, er det faktisk enkelt å arbeide med råfiler, og det er mange gratis programvare nedlastinger enn kan brukes til å vise, organisere og redigere råfiler.